Lister

Ny medeier styrker Green Yard-konsernet

En av landets største aktører innen metallgjen­vinning, Hellik Teigen AS, er blitt ny medeier i Green Yard-konsernet, som blant annet har virksomhet på Angholmen i Kvinesdal.

- SVEIN MORTEN HAVAAS svein.morten@lister24.no

Green Yard Group AS eier i dag både livsløpsve­rftet Green Yard Kleven AS i Ulsteinvik og Green Yard Feda AS i Kvinesdal. Konsernet har vokst betydelig siden etablering­en i 2018, og rigger seg nå for ny vekst gjennom styrket egenkapita­l gjennom en rettet emisjon mot Hellik Teigen AS.

– Vi kan vanskelig se for oss en bedre partner å få med på laget fremover. Vi er strålende fornøyd med å ha styrket vår konkurrans­ekraft og ser en rekke spennende utviklings­muligheter som skal sikre vår videre vekst i årene som kommer, uttaler Hans Jørgen Fedog, konsernsje­f i Green Yard Group i en utsendt pressemeld­ing.

Etter gjennomfør­t emisjon og påfølgende aksjetrans­aksjoner vil Green Yard Group AS vaere eiet av Feko AS (Hans Jørgen Fedog) 30 prosent, Hellik Teigen AS 30 prosent, samt Farsundsel­skapene FFS Holding AS 20 prosent og Lundevågen Invest AS 20 prosent.

Green Yard konsernets strategi om å tilby nybygg, reparasjon­er, ombygging og resirkuler­ing av skip, i tillegg til riggservic­e, ligger fast, ifølge pressemeld­ingen. Med mål om å vaere den grønneste aktøren i bransjen, følger verftene i Green Yard båter «fra start til mål» på en mest mulig baerekraft­ig måte, og har bevist at det er god lønnsomhet i konsernets forretning­smodell innen sirkulaerø­konomi.

– Vi er imponert over det Green Yard har fått til både på Feda og i Ulsteinvik og ser virkelig fram til å utnytte vår felles kompetanse og laere av hverandre - og dermed videreutvi­kle både Green Yard og Hellik Teigen Gruppens forretning­smodell innen sirkulaer økonomi, uttaler Ring Tore Teigen, daglig leder og eier av Hellik Teigen AS i pressemeld­ingen.

 ?? FOTO: PRIVAT ?? Hellik Teigen AS blir medeier i Green Yard Group. Det er både Ring Tore Teigen (til venstre) daglig leder i Hellik Teigen AS og Hans Jørgen Fedog, konsernsje­f i Green Yard Group fornøyd med.
FOTO: PRIVAT Hellik Teigen AS blir medeier i Green Yard Group. Det er både Ring Tore Teigen (til venstre) daglig leder i Hellik Teigen AS og Hans Jørgen Fedog, konsernsje­f i Green Yard Group fornøyd med.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway