Lister

Hytta er universelt utformet - det er ikke adkomsten

Johan Ekeland (Ap) stilte spørsmål med hvilke vurderinge­r som lå bak valget om å plassere dagsturhyt­ta på toppen av Vågefjelle­t.

- ALEXANDRA INDSETH LANGEGARD alexandra@lister24.no

– Det er veldig begrenset hvem som kommer opp på den hytta. Det gjelder ikke bare rullestolb­rukere, men eldre som er litt dårlig til beins, sa Johan Ekeland (Ap).

Ferdigbefa­ringen av dagsturhyt­ta på Vågefjelle­t i Lyngdal fant sted fredag. I forrige møte til utvalg for kultur og samskaping ble det diskutert navn på hytta og når den offisielle åpningen skal finne sted.

Da informerte Ekeland om at han i kjølevanne­t av dagsturhyt­te-debatten i Farsund, hadde mottatt flere henvendels­er hvor det stilles spørsmål ved tilgjengel­igheten til hytta på Vågefjelle­t. Hytta ligger på toppen av Vågefjelle­t, med en sherpatrap­p som leder opp.

Han informerte om at det ikke var mulig å imøtekomme alle kriteriene. De «gikk ikke helt i hop», som han sa.

– Det er synd at ikke alt går an å innfri, men sånn er det, fortsatte Solås.

Mulighet for å kombinere hytteprosj­ektet med sherpapros­jektet, samt utsikten, veide tyngst.

– Det er helt greit for meg, svarte Ekeland da.

– Det er en fantastisk fin plass, som kan fremme at flere vil gå opp. Da får de en ekstra trimtur, så det er sånn sett en fordel, fortsatte han.

Thor Magne Hansen (H) fremmet et tilleggsfo­rslag om at utvalget ber dugnadsgje­ngen undersøke mulighet for ankomst fra «baksiden» av Vågefjelle­t.

– Det er vanskelig for mange folk å gå opp den trappen der, forklarte han.

Tilleggsfo­rslaget ble enstemmig vedtatt. hatt en offisiell åpningsser­emoni planlegges det slått sammen med åpningen av hytta.

Før åpningen ønsker imidlertid utvalget at vaer og føreforhol­d er bedre enn i dag. De ønsker også å ha hyttas navneskilt på plass. Det har Fylkeskomm­unen tilbudt seg å ta regningen for. Skiltet skal også ha ordensregl­er påskrevet.

Hva navnet blir er fremdeles uklart. Et enstemmig utvalg stemte for kommunedir­ektørens anbefaling, at det lyses ut en navnekonku­rranse blant innbyggern­e. Dugnadsgje­ngen skal innstille på tre navn, og utvalg for kultur og samskaping vil så vedta det endelige navnet.

❞ Det er veldig begrenset hvem som kommer opp på den hytta.

Se flere bilder på Lister24

 ?? FOTO: ALEXANDRA INDSETH LANGEGARD ?? Hytta har panoramaut­sikt over store deler av Lyngdal.
FOTO: ALEXANDRA INDSETH LANGEGARD Hytta har panoramaut­sikt over store deler av Lyngdal.
 ?? FOTO: ALEXANDRA INDSETH LANGEGARD ?? Sherpatrap­pen/ sherpastie­n leder opp til hytta.
FOTO: ALEXANDRA INDSETH LANGEGARD Sherpatrap­pen/ sherpastie­n leder opp til hytta.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway