Lister

Avslutter musikkpros­jekt

– Jeg mener vi har vaert med å holde liv i, og forhåpentl­igvis bidratt til å forsterke musikkinte­ressen i Lister-regionen.

- BJØRN HOEL bjorn@lister24.no

Slik oppsummere­r initiativt­aker til bandet Blow your heads off, Tor Arve Barøy.

18. februar holder de nemlig sin siste konsert i Lyngdal kulturhus, på samme sted som de hadde sin aller første opptreden for omtrent fem år siden. I løpet av disse årene har de holdt 22 konserter, 123(!) solister og musikere har vaert med, og de har spilt 73 forskjelli­ge låter.

– Jeg samlet bandet for litt over fem år siden, som ved siden av meg har bestått av Ann Kristin Eikeland, Sven Eivind Stakkeland, Erling Gundersen, Narve Kjell Kristianse­n, Idar Eliassen Pedersen, Kaldo Janné Kiis og Daniel André Hinderaker. Bakgrunnen var at jeg alltid har likt rock med blås (blåserekke). Dette var en tanke jeg hadde hatt i flere år, og plutselig var alle folkene jeg trengte innen rekkevidde, forteller en entusiasti­sk Barøy.

For da han tok kontakt med de forskjelli­ge utøverne forstod han tidlig at det var interesse for å få til dette.

– Fan av

Tor Arve Barøy forteller at det er mange artister og grupper som hadde sin storhetsti­d på 60-70-tallet han er fan av, og som har hatt gode blåsearran­gement.

Det gjelder for eksempel Bob Dyland, Bruce Spingsteen, Tom Petty, The Beatles og The Band. Men også artister som Etta James og Aretha Franklin.

– Vi har i tillegg spilt noe av Monty Pyton. Det er mye gøye arrangemen­ter, bedyrer han.

– Hvordan forbereder dere til konsertene?

– Det har gått mye på internett og ellers samvittigh­etsfulle forberedel­ser hver for oss. Alle har en grunnpakke klar når vi treffes. Det at alle gjør det de gjør, gjør at alle gjør det de skal. Jeg vet at folk kommer godt forberedt, kommentere­r han.

Lange gjennomkjø­ringer

Idar Eliassen Pedersen legger til at siden de ofte har med gjester kan det bli lange gjennomkjø­ringer.

– Når vi i tillegg har øvd hver for oss, og gått igjennom musikken som helhet, sitter det godt, sier Eliassen.

Det er stort sett i kulturhus i regionen de har opptrådt, men de har også spilt på eventer.

– Hvordan har det gått økonomisk?

– Vi er ikke blitt rike, men vi går pluss. Grunnen til at vi driver med dette er musikkgled­e som har en mye større verdi for oss enn det økonomiske, understrek­er Barøy.

– Leave on a high note

– Hvorfor gir dere dere nå?

– Det er flere grunner til det. Blant annet har noen av musikerne andre prosjekter og planer på gang. Samtidig er det noe i det som ble sagt i en Seinfeldep­isode for noen år siden, om å «leave on a high note», eller gi seg mens man er på topp. Om det komme noen lignende prosjekter framover er vanskelig å si, sier Tor Arve Barøy.

Han har også en stor takk han vil dele med leserne:

– Jeg vil på vegne av bandet få rette en stor takk til alle musikere og solister som vi har fått spille med og blitt kjent med. De har gitt oss veldig mye.

 ?? FOTO: WILLIAM BARØY ?? Her er bildet av de 123 solistene og musikerne som har bidratt under konsertene til Blow your heads off.
FOTO: WILLIAM BARØY Her er bildet av de 123 solistene og musikerne som har bidratt under konsertene til Blow your heads off.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway