Lister

Håper å gå til topps på Landsskytt­erstevnet innendørs

Nikolai Rinde (15) har store forhåpning­er foran historiens første innendørsu­tgave av Landsskytt­erstevnet når det arrangeres til helgen.

- TOM ARILD STØLE tom.arild@lister24.no

– Jeg gleder meg veldig. Målet er jo å vinne, sier 15-åringen offensivt.

Under fjorårets Landsskytt­erstevne i Bodø vant Rinde Nmgull under feltskytin­gen i klassen for eldre rekrutt. Forrige helg ble han landsdelsm­ester.

Hardtsatse­nde

– Jeg har forberedt meg godt, og trener hver dag. Det går for det meste i skyting, med teknikk- og presisjons­trening, forteller han.

Rinde er førsteårs junior, og skyter i juniorklas­sen, altså et hakk opp i forhold til da han skjøt i klassen for eldre rekrutt i fjor.

Landsskytt­erstevnet innendørs blir streamet på Lister24, som følge av en avtale mellom Polaris Media og Det frivillige Skytterves­en (DFS).

Dermed kan du se Rinde og de andre skytterne direkte, når de skal i ilden kommende helg. Stevnet arrangeres fra 2. til 5. februar.

15-åringen er den eneste fra Farsund skytterlag som deltar under kommende helgs stevne, som går av stabelen i Stjørdal i Trøndelag.

Også Nikolais bror, Marius, som studerer i Drammen skal delta. Han represente­rer Riflen/ Skoger skytterlag. Det gjør også

Nikolais og Marius’ onkel Ivar, som også skal delta.

Jojo

Fra Lyngdal skytterlag skal May Elin Frøyland og Steinar Skoland delta. De har svaert lave skuldre foran stevnet.

– Jeg har egentlig ingen forhåpning­er, og er kun med for moro skyld. Har jeg en god dag kan jeg komme i toppen og havne i finalen. Men jeg blir nok listefyll, smiler May Elin Frøyland,

❞ Jeg har forberedt meg godt, og trener hver dag. Nikolai Rinde

som er leder av Lyngdal skytterlag.

– Det blir moro med Landsskytt­erstevnet innendørs. Det er noe vi skyttere har ventet lenge på at skal komme på plass. Da må man jo vaere med. For egen del så er jeg litt som en jojo. Prestasjon­ene går litt opp og ned. Jeg er med bare for gøy, så ser vi hva som skjer, sier Steinar Skoland.

Lokale deltakere i tillegg til de vi allerede har nevnt: Audun

Rossevatn (Øvre Eiken skytterlag), Marianne Rossevatn (Øvre Eiken skytterlag), Siv Tone Rossevatn Forgard (Øvre Eiken skytterlag), Karsten Valand (Grindølen skytterlag).

Alle de lokale skytterne skytter innledning­en på lørdagen.

Det er påmeldt naermere 2.000 skyttere fra hele landet til stevnet.

 ?? FOTO: VIKTOR STORSVEEN ?? Nikolai Rinde (15) vant Nm-gull under Landsskytt­erstevnet i Bodø i august i fjor. Til helgen arrangeres historiens første Landsskytt­erstevne innendørs. Der håper 15-åringen å gjenta bedriften. Stevnet kan du se direkte på Lister24.
FOTO: VIKTOR STORSVEEN Nikolai Rinde (15) vant Nm-gull under Landsskytt­erstevnet i Bodø i august i fjor. Til helgen arrangeres historiens første Landsskytt­erstevne innendørs. Der håper 15-åringen å gjenta bedriften. Stevnet kan du se direkte på Lister24.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway