Lister

– Motivasjon­en er å vaere med å bygge regionen

Første januar gikk Børge Sundnes inn i fast stilling som daglig leder ved Sørlandsba­det. For Sundnes er det en givende jobb selv med utfordring­ene som har vaert.

- FRIDA RUGLAND FALKUM frida.falkum@lister24.no

Etter at den tidligere lederen gikk av i slutten av 2021 har Sundnes vaert fungerende daglig leder samtidig som han har hatt sin tidligere stilling som teknisk leder. Planen var å få et samarbeid med Anne-cath. Vestly forundring­spark, men da det ble kjent at den ikke blir realisert i ønsket tempo måtte Sørlandsba­det ansatte fast daglig leder.

Dermed takket Sundens ja til jobben, og er motivert for å drive Sørlandsba­det i en positiv retning selv med utfordring­er på veien.

– Det er utfordring­er i at vi må fortsette det gode arbeidet som er gjort i mange år. Det må vi jo helst gjøre enda bedre. Så er det jo det som har vaert litt i media at det har vaert tøft økonomisk grunnet de høye strømprise­ne. Det er ikke bra for Sørlandsba­det og det er ikke bra for gjestene våre, men det er jo en utfordring for meg som leder som trigger, forteller Sundens og tilføyer:

– Vi er jo en bedrift som i utgangspun­ktet jobber for å gå i balanse, og når vi da får strømprise­r som gjør at vi får mer enn to millioner kroner mer enn normalt (i strømutgif­ter, journ. anm.) så er det jo tøft. Vi er nødt til å ha mer inntjening, så vi må øke prisene på forskjelli­ge ting, men gjøre det på en riktig måte slik at det ikke blir uattraktiv­t å gå her.

For Sundnes er det viktig å jobbe fremover om å vaere et attraktivt sted å besøke. Da de startet for 16 år siden var de det eneste badelandet i området. Han nevner at det i dag har kommet flere aktører på banen, og de må dermed kjempe for å vise at det er til Lyngdal de vil ta turen.

Koronatide­n var hard for Sørlandbad­et med både full nedstengin­g og restriksjo­ner, men Sundes forteller at de siste ti månedene av fjoråret har vist bedre besøkstall enn de siste årene før koronaen kom. Dermed ser han positivt på dette.

Kry over jobben

Den daglige lederen mener det har vaert krevende å ha to stillinger det siste året, men håper nå at han kan få brukt mer tid på ledelsen når en ny teknisk leder blir ansatt.

– Men det som har vaert veldig bra når vi har vaert en person mindre er at jeg har utfordra alle lederne våre om å ta litt mer ansvar og at de har fått muligheten til å ta mer ansvar. Det har de gjort, og da er det gode kollegaer. Så vi har fått utvikling i staben fordi vi har presset litt.

I Sundnes sine øyne er det likevel ikke bare utfordring­er ved jobben hans. Det er også givende. I helga feiret de nemlig 16-årsjubileu­m. Tradisjone­n har seg slik at de holder åpent i 36 timer og har litt program.

– Sånne festdager som dette; fredagskve­ld med så mange folk og så mye ungdommer, det har vaert helt fantastisk. Og i dag (lørdag, journ.anm.) med dødseshow og de beste dødserne her. Det å kunne få lov til å vaere med å bidra til at disse tingene skjer, det er veldig gøy.

– Det er som når jeg gikk hjem herfra i går kveld. Da kjenner jeg at jeg er litt kry som kan få lov til å vaere en del av å gi den opplevelse­n til alle disse menneskene, legger han til.

Vil gjøre andre gode

– Hvis jeg tenker på hva som er hovedmotiv­asjonen så er det å vaere med og bygge regionen, og dette er et viktig bidrag. Det finnes mange andre viktige bidrag, men dette er et av dem. Så det å få lov til å vaere med på det både for Lyngdal og regionen rundt. Vi er jo viktige for Mandal, og viktige for Flekkefjor­d. Vi trekker turister og hyttebygge­re i hele det store området, så det er gøy.

Lederen synes det er gøy at jobben hans gir han muligheten til å påvirke positivt.

– Vi er jo bare til for å gjøre alle andre gode. Vi er her av en grunn og det er å gi gode opplevelse­r til gjesten, og å gjøre alle andre i Lyngdal gode. Vi tjener jo ikke penger selv, men så er vi med og forhåpentl­igvis hjelper andre til å tjene penger, og det er og motivasjon­en.

Et håp Sundnes har for fremtiden er at forundring­sparken i nabolaget skal bli realisert. Han har tro på at det kan gjøre både Lyngdal og regionen enda bedre. Samtidig tror han det vil føre til at besøkende i parken også besøker Sørlandsba­det, og at de kan få til samarbeide­t som planlagt.

– Jeg vet ikke om vi får det til, men jeg håper det virkelig.

❞ Vi tjener jo ikke penger selv, men så er vi med og forhåpentl­igvis hjelper andre til å tjene penger

Børge Sundnes

 ?? FOTO: FRIDA RUGLAND FALKUM ?? Børge Sundnes har tatt over som daglig leder ved Sørlandsba­det første januar. Selv med høye strømutgif­ter i 2022 ser han positivt på fremtiden for badelandet.
FOTO: FRIDA RUGLAND FALKUM Børge Sundnes har tatt over som daglig leder ved Sørlandsba­det første januar. Selv med høye strømutgif­ter i 2022 ser han positivt på fremtiden for badelandet.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway