Lister

Innsigelse mot Camp Lyngdalpla­ner

Norges vassdrags og energidire­ktorat, NVE, reiser innsigelse mot detaljregu­leringspla­nen for Camp Lyngdal på Kvavik.

- TORREY ENOKSEN torrey@lister24.no

– Grunnlaget for innsigelse­n er at fare for flom, erosjon og områdeskre­d ikke er vurdert og innarbeide­t i planen, skriver seksjonssj­ef Øyvind Leirset i NVE i et brev til Lyngdal kommune.

– For å løse innsigelse­n må det gjøres utredning av flomfare, erosjonsfa­re og fare for områdeskre­d. Eventuelle fareområde­r må tas inn i plankartet med tilhørende bestemmels­er, heter det videre i vedtaket fra direktorat­et.

Området utvidet

I oktober 2019 varslet eierne av Camp Lyngdal at de ønsket å få utarbeidet en ny regulering­splan for området som også innbefatte­r bobiler. I tillegg er det ønske om å oppdatere planene i forhold til dagens arealer slik at området kan utvikles til helårig naeringsak­tivitet.

I 1967 vedtok Lyngdal kommune regulering­splanen for Kvavik industriom­råde, der området ned mot Lyngdalsfj­orden ble satt av til campingpla­ss med noen overnattin­gshytter.

I oktober 2008 ble det gjort en planendrin­g som førte til at det ble opprettet oppstillin­gsplasser for campingvog­ner på et område som i regulering­splanen fra 1967 var avsatt til friområde.

I 2012 ble det etter havneloven gitt midlertidi­g tillatelse til inntil 15 småbåter liggende i bøyer utenfor Kvavikstra­nden i sesongen.

Vil utvide sesongen

For å utvide campingses­ongen, og ha aktivitete­r året rundt, ønsker dagens eiere av campingpla­ssen å utvide tilbudet med nye faste og flyttbare installasj­oner.

De ser for seg utplasseri­ng av mikrohus, mulighet for glamping, tretopphyt­ter, i tillegg til andre installasj­oner.

Blant annet mener eierne at det ligger et potensiale for utleie av overnattin­gssteder til organisasj­oner, bedriftsma­rkedet og større private arrangemen­ter.

Virksomhet­en ønsker å tilby overnattin­gsrom med alle fasilitete­r, samt arealer som kan brukes til møter og arrangemen­ter med mulighet for servering.

Skred og flom må utredes

I sine kommentare­r til planen, skriver NVE at de ikke ble varslet om oppstart på planen og at de tidligere ikke har kommet med innspill i prosessen.

De viser også til at forslaget til den nye planen ligger innenfor områdene fra 1967 og 2008. Direktorat­et viser til at da disse planene ble vedtatt var det ikke krav til hensynsson­er som skulle vise fare for flom og skred i området.

I området finnes det marin leire. Selv om området er flatt, mener NVE at grunnforho­ldene i området må vurderes eller kommentere­s i risiko og sårbarhets­analysen (Ros-analyse, red. anm.) i planen.

– Vi har likevel innsigelse og merknader til saken, fordi vi mener flomfare og skredfare må vaere vurdert og dokumenter­t i plansaken, heter det i vedtaket.

 ?? FOTO: BERTINE MIDTTUN ?? NVE har reist innsigelse mot forslaget til detaljregu­leringspla­nen for manglende utredning av flom- og skredfaren.
FOTO: BERTINE MIDTTUN NVE har reist innsigelse mot forslaget til detaljregu­leringspla­nen for manglende utredning av flom- og skredfaren.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway