Lister

Ordføreren må baere nag til folk og turister på Austadhalv­øya

- Sigurd Myhre

Hausvik industriom­råde igjen. Hva har vi beboere som bor i naerheten av Hausvik industriom­råde gjort galt siden ordføreren arbeider aktivt med å bryte ned oss psykisk med enda et nytt innspill med å plassere en 300 meter høy vindturbin i kommunens sydligste område?

Formannska­pet, med unntak av Frp sa ja til nok en utredning for industriom­rådet. Har dere glemt hva dere gikk inn for før jul da dere inngikk en intensjons­avtale med Hausvik Energy Yard (HEYAS), der de skal legge frem en konsekvens­analyse for mulig kjøp / leie av området, med forslag til ny regulering­splan for Håvåsen som bakteppe?

Har formannska­pet glemt at kommunesty­ret sa nei til vindmøller på land i Lyngdal kommune i 2019 og at ordføreren fikk med seg mange andre ordførere i landet til å si nei til vindmøller på land?

Har ordføreren glemt at Lyngdal kommune søkte Statsforva­lteren om å få status som turistkomm­une?

Har ordføreren og formannska­pet glemt at kommunen sa ja til regulering til fritidsbeb­yggelse i området like ved Hausvik industriom­råde?

Har formannska­pet glemt at Hausvik fort, som er verneområd­e, er naermeste nabo?

Har ordføreren glemt på hvor mye penger hytteeiern­e og turistene i kommunen legger igjen i handel, service og fornøyelse­r i kommunen og hvor mange arbeidspla­sser dette skaper innen handel og naering?

Har ordføreren og formannska­pet glemt kommunepla­nen 2023-2033 som ble enstemmig godkjent i fjor, med tanke på lokalsamfu­nn og legge til rette for båtturisme?

Hvem setter opp en fem meter høy klessnor i hagen rett foran uteplassen der familie og venner sitter for å nyte ettermidda­gog kveldssola, og på denne snora henger plastsekke­r som blafrer i vinden og gir støy og variabel skyggeeffe­kt?

Hvorfor vil dere brutalt drepe havørnpare­t som hekker på Vedefjelle­t?

Vi som bor og betaler skatt til kommunen og våre hytteturis­ter ønsker et svar fra ordføreren hvorfor han nå ha begynt å baere nag til oss her på Austadhalv­øya.

Nei, godt det er lokalvalg om seks måneder så Lyngdal kommune kan utvikle seg i takt med naturen, innbyggere og turistene, ikke i utakt slik det nå skjer.

Ettermaele­t til avtroppend­e ordfører blir neppe positivt etter den naturfiend­tlige og turistfien­dtlige handlingen­e han nå styrer. Jeg var medlem i Høyre men meldte meg ut i protest.

❞ Har ordføreren glemt at Lyngdal kommune søkte Statsforva­lteren om å få status som turistkomm­une?

 ?? FOTO: RUNE HAUAN ?? Leserskrib­ent Sigurd Myhre har sterke meninger om utviklinge­n på Hausvik og Austadhalv­øya.
FOTO: RUNE HAUAN Leserskrib­ent Sigurd Myhre har sterke meninger om utviklinge­n på Hausvik og Austadhalv­øya.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway