Lister

Ønsker plass i populaert humorprogr­am

Har du sett humorprogr­ammet «Ikke lov å le på hytta» med Mads Hansen på VG+? Fra neste uke blir Petter Bye fra Lyngdal å se i programmet­s spin-off; «Folkets deltaker».

- CECILIE NILSEN cecilie.nilsen@lister24.no

Tidligere er det laget tre sesonger av «Ikke lov å le på hytta». Det går ut på at Mads Hansen inviterer kjendiser, ofte komikere eller andre morsomme folk, til ei hytte der målet er å ikke le av de andre. Den som ler minst, står igjen som vinner til slutt.

1100 søkere

– I år vil de ha med en «vanlig» person og har derfor laget «Folkets deltaker». Her skal flere vanlige folk konkurrere om å bli med på hytta. Vinneren av «Folkets deltaker» blir med som en vanlig deltaker sammen med kjendisene på den ordinaere serien, forklarer Petter Bye.

Da Bye så Mads Hansens Instagram-post om at de skulle lage programmet, leverte han inn en enkel søknad.

– Så fikk jeg beskjed om at de var nysgjerrig på meg og ville se mer av meg. Da ble vi bedt om å lage en fem minutters video der vi parodierte noen, gjorde standup eller roastet. Jeg så denne mailen dagen før fristen for å sende inn søknaden og måtte bare kjøre one-take video og sende inn. Jeg synes den var helt elendig, men tenkte at jeg måtte gi det en sjanse, selv om jeg «visste» at jeg ikke kom videre, humrer Bye.

– Men så fikk jeg mail rett før jul om at jeg var en av de 90 heldige av 1100 påmeldte som var invitert til audition. Jeg kunne ikke helt skjønne det, men jeg tror at de syntes det var så vondt å se på - at det ble morsomt.

Lyngdølen forteller at han har meldt seg på en del Tv-program, men at han aldri hadde trodd at det var dette han skulle få vaere med på.

– Så det er jo gøy å vaere en av de få utav 1100 som er videre.

– Veldig gøy

Innspillin­gen er ferdig og kommer på VGTV 2. juni. Bye tror det blir sluppet en episode i uka for de som ikke har VG+, men de som har VG+ får sett flere episoder med en gang. Den ordinaere «Ikke lov å le på hytta» kommer til høsten.

– Hvordan har opplevelse­n vaert?

– Det har vaert en veldig gøy og interessan­t opplevelse å vaere med på. Jeg opplever at jeg er i et miljø der det er utrolig mye forskjelli­ge typer mennesker og personligh­eter. Det har vaert interessan­t å bli litt mer kjent med komikerver­den, smiler Bye.

Etterlengt­et opplevelse

Han håper dette er en erfaring som gjøre at han lettere kan bli med på andre TV program som Farmen, Kompani Lauritzen eller andre ting. Det er hans store ønske.

– Jeg er veldig glad i TV og reality og har lenge drømt om å få vaere med i et Tv-program. Innerst inne er det vel drømmen om å vaere programled­er eller skuespille­r som gjør at dette frister, medgir han.

– Jeg har søkt en del år på Farmen, vaert på intervju til Robinsonek­spedisjone­n og søkt på litt andre program. Jeg reiste for eksempel ens aerend sju timer hver vei til Hamar for å vaere med på Markedet på Farmen i fjor og fikk et par sekunder på skjermen. Man kan vel si at jeg er glad i kamera.

– Er du god til å ikke le?

– Jeg er vel ikke så god til å ikke le. Men mitt mål har vaert at når jeg ler, så får jeg de andre til å le av mine saere lattere. Jeg er kjent for å ha en del forskjelli­ge lattere.

❞ I år vil de ha med en «vanlig» person og har derfor laget «Folkets deltaker». Petter Bye

 ?? FOTO: PRIVAT ?? – Jeg er vel ikke så god til å ikke le. Men mitt mål har vaert at når jeg ler, så får jeg de andre til å le av mine saere lattere. Jeg er kjent for å ha en del forskjelli­ge lattere, ler Petter Bye.
FOTO: PRIVAT – Jeg er vel ikke så god til å ikke le. Men mitt mål har vaert at når jeg ler, så får jeg de andre til å le av mine saere lattere. Jeg er kjent for å ha en del forskjelli­ge lattere, ler Petter Bye.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway