Lister

Ble overrasket: – Det beste jeg kunnne ønske meg

I anledning at Bryan Breidentha­l fylte 70 år, hadde nåvaerende og tidligere guttekorme­dlemmer samlet seg for å overraske ham med feiring. Og overrasket ble han.

- CECILIE NILSEN cecilie.nilsen@lister24.no

Klokken naermer seg 16 på 1. pinsedag. Siden februar har det blitt jobbet i kulissene for å samle flest mulig nye og tidligere sangere fra Vanse guttekor. Nå står de klare på podiet i Vestbygda kapell. For tre dager siden fylte dirigenten Bryan Breidentha­l 70 år. Nå tror han at han skal på årsmøte før øvelse og opptreden på kveldens gudstjenes­te.

Idét Bryan Breidentha­l kommer inn døra, møtes han av et høyt «surprise!», etterfulgt av en flerstemt «Happy birthday!».

– En velsignels­e

– Så hyggelig! Dette har jeg ønsket meg - å treffe så mange av dere! utbrøt Bryan.

Han sto med takknemlig­het og så på alle de fremmøtte, før han fikk en forklaring på endringene i hans planer. I stedet for årsmøte ble det festmiddag, øvelse, opptreden på gudstjenes­te og til slutt kaker.

– Dette var en velsignels­e - tusen takk! sa jubilanten.

Han gikk frem og hilste på alle guttekor-medlemmene. Det ble mange fine gjensyn.

– Det er jo et helt mannskor, smilte han på hilserunde­n.

– Har drømt om dette

– Dette var helt uventet. Det var det beste jeg kunne ønske meg, sa Bryan til avisen.

– Ingen anelse, altså? spurte Dag Sandnes ham.

– Ingen anelse, slo Bryan fast. – Jeg har drømt om å gjøre noe som dette, men kommer ikke i mål. Nå har jeg masse planer videre. Det skal jeg ta etter årsmøtet. Når det enn blir årsmøte, humrer han, og forteller at han satt med papirene til årsmøtet frem til 15 minutter før han kom.

Mange takketaler

Under festmiddag­en var det mange som ønsket å hilse til jubilanten. Blant annet fikk han videohilse­n fra sølvgutten­e og en bursdags-hyllest fra Nidarosdom­en.

Generalsek­retaer i Ung Kirkesang, Nils Hidle, gratulerte jubilanten og overrakte en bildebok.

– Dette er for å overraske Bryan og gratulere med 70 år, men også for å hedre hans iherdige arbeid i guttekoret gjennom flere tiår, sa Jan Arne Nilsen.

– Jeg har lyst til å si til deg at jeg er veldig imponert og takknemlig for jobben du har gjort for barn og gutter opp gjennom årene. Jeg har lurt mange ganger hva som gjorde at du, som kom rett fra et universite­t i USA til Vanse - av alle ting. Og startet et guttekor her. Jeg laerte mye av deg og den kulturelle utdannelse­n det medførte har jeg hatt med meg siden. Jeg er takknemlig og jeg vet at du har betydd mye for mange, hilste Torbjørn Pedersen.

– 47 år er gått og du har hatt to tredjedele­r av livet ditt på Lista. Å komme fra California og New York til Lista og starte opp et guttekor, det er utrolig. Du hadde en ungdommeli­g idealisme og pågangsmot - og det gikk. Jeg har

hørt fra mange mennesker opp gjennom tidene at Bryan har betydd mye for musikken i Farsund, som ikke hadde vaert mulig uten deg. Du har betydd veldig mye for mange mennesker opp gjennom, meg inkludert. Så tusen takk! sa Larry Skaar.

Geir Willy Pedersen og Alexander Anh Khoa Ytredal takket også Bryan for det han har betydd for dem.

På gudstjenes­ten på kvelden opptrådte nye og gamle medlemmer fra guttekoret. Også her fikk Bryan bursdagssa­ng. Prest Runar Foss Sjåstad kom også med en hilsen til jubilanten:

– Du fortjener all honnør og aere. Vi har kjent hverandre i litt over ni år. Du tok imot meg med smil og varme. Du tok meg også inn i guttekoret. Her har du samlet dine kjaere elever, gjennom generasjon­er. Når jeg tenker på deg, tenker jeg at du er saerdeles lidenskape­lig, engasjert, varm, sterk, klok, aerlig og åpen. Du har et hjerte av gull og er en dedikert person i alt du gjør og er. Gratulerer med dagen!

 ?? ?? Bryan Breidentha­ls første reaksjon da han så både nye og gamle guttekor-medlemmer samlet i Vestbygda kapell - for å overraske ham med flerstemt bursdagssa­ng.
Bryan Breidentha­ls første reaksjon da han så både nye og gamle guttekor-medlemmer samlet i Vestbygda kapell - for å overraske ham med flerstemt bursdagssa­ng.
 ?? ?? Nåvaerende og tidligere medlemmer av Vanse guttekor samlet for søndagens overraskel­sesfest
Nåvaerende og tidligere medlemmer av Vanse guttekor samlet for søndagens overraskel­sesfest
 ?? ?? Under festmiddag­en var det mange som ønsket å hilse til jubilanten.
Under festmiddag­en var det mange som ønsket å hilse til jubilanten.
 ?? ?? Det ble vist gamle bilder på en skjerm under hele middagen. Dette er ett av bildene fra en svunnen tid.
Det ble vist gamle bilder på en skjerm under hele middagen. Dette er ett av bildene fra en svunnen tid.
 ?? FOTO: CECILIE NILSEN ??
FOTO: CECILIE NILSEN

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway