Lister

Skal dekke hele kommunen – søker om penger

Radio Lyngdal skal nå ut til hele kommunen gjennom ny satsing.

- TOM ARILD STØLE tom.arild@lister24.no

Naerradioe­n har nå søkt Lyngdal kommune om 20.000 kroner i støtte fra Olsokfonde­t til å overta en ny Fm-sender på Konsmo.

– Dette vil komme alle innbyggern­e til gode, både barn og eldre. Vi vil satse mer i den nordlige delen av kommunen, spesielt innen kultur og lokal musikk. Vi lager reportasje­r og engasjerer lyttere i våre programmer, skriver ansvarlig redaktør Stein Helge Nilsen i Radio Lyngdal i søknaden til kommunen.

Beredskaps­radio

Han peker på at Radio Lyngdal er beredskaps­radio for Lyngdal kommune, samt minner om at naerradioe­n vant kulturpris­en i Lyngdal i 2009.

Det at naerradioe­n nå skal ta over Fm-senderen i Konsmo gjør at man nå kan få fullgod radiodekni­ng på FM i hele Lyngdal kommune.

– Dette er et område vi til nå ikke har hatt sjanse til å ha FMdekning. Muligheten for DAB i samme område er foreløpig ikke aktuelt av utbygger, opplyser Nilsen.

Han legger til at Radio Lyngdal har konsesjon på DAB i Agder, der det er dekning, og at man har nettradio.

Anbefaler å gi 10.000

I søknaden er det tatt høyde for kostnader på 61.600 kroner knyttet til den nye Fm-senderen. I tillegg til et tilskudd fra kommunen på 20.000 kroner er det budsjetter­t med 20.000 kroner i støtte fra en lokal bank, samt økte inntekter på grunn av bedre dekning på 21.600 kroner.

Virksomhet­sleder for kultur i Lyngdal kommune, Jan Seland anbefaler politikern­e å gi 10.000 kroner i støtte til prosjektet.

– Søker har i mange år vist seg som en lokal kulturaktø­r med stor gjennomfør­ingsevne med god lokal forankring. Det vurderes som positivt at søker ønsker å satse på mer kultur og lokal musikk i nordre del av Lyngdal kommune, skriver han i saksutredn­ingen.

Han viser videre til at Olsokfonde­t, som det gis penger fra har begrensede midler tilgjengel­ig, og at summen som det er søkt om delvis innvilges.

Dette vil komme alle innbyggern­e til gode.

Stein Helge Nilsen, ansvarlig redaktør i Radio Lyngdal

 ?? FOTO: TORREY ENOKSEN ?? Ansvarlig redaktør i Radio Lyngdal, Stein Helge Nilsen har søkt Lyngdal kommune om 20.000 kroner i støtte til overtakels­e av ny Fm-sender for å nå ut til hele kommunen.
FOTO: TORREY ENOKSEN Ansvarlig redaktør i Radio Lyngdal, Stein Helge Nilsen har søkt Lyngdal kommune om 20.000 kroner i støtte til overtakels­e av ny Fm-sender for å nå ut til hele kommunen.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway