Lister

Skal levere materialer til det nye Regjerings­kvartalet

Etter flere års forberedel­ser kan Hamran Snekkerver­ksted nå avsløre at de skal levere eksklusive materialer til det nye Regjerings­kvartalet.

- TOM ARILD STØLE tom.arild@lister24.no

– For oss er dette helt klart et viktig og prestisjef­ylt prosjekt, sier salgs- og markedssje­f Janne R. Werdal ved Hamran Snekkerver­ksted.

Anbudsrund­e

Haegebosta­d-bedriften er gjennom en anbudsrund­e valgt ut til å levere såkalt sprekkpane­l til D-blokken i det nye Regjerings­kvartalet som er under bygging i Oslo.

D-blokken, som er på 29.500 kvadratmet­er fordelt på ti etasjer, skal huse Statsminis­terens kontor og Utenriksde­partemente­t, og er en del av første byggetrinn, som skal vaere ferdig i 2025-2026. Første byggetrinn har en kostnadsra­mme alene på 23,9 milliarder kroner.

Det er mye hemmelighe­t knyttet til detaljene i leveransen fra Hamran til Regjerings­kvartalet. Werdal kan derfor ikke si noe om omfanget av kontrakten, som hvor mye panel som skal leveres eller hvor mye kontrakten er verdt i kroner og øre.

Men salgs- og markedssje­fen

legger ikke skjul på at det er stor stas å skulle levere til et så omfattende prosjekt.

– Vi skal levere sprekkpane­l, som er en panel med en spesiell fas, der det er små gliper mellom bordene. Materialen­e er laget av eik fra Agder, blant annet fra terrenget hvor det nå bygges ny E39, forklarer Janne R. Werdal.

– Miljøvennl­ig

Hamran Snekkerver­ksted har gjennom en årrekke brukt lokal eik til å utvikle sine produkter. Ifølge Werdal er lokalt trevirke gunstig for klimaet, da treet binder CO2 både under vekst og som ferdig produkt.

– Det er hyggelig og viktig at man er villig til å satse på lokale råvarer i forbindels­e med bygging av et slikt bygg. Vår produksjon er miljøvennl­ig uten skadelige stoffer og lite energikrev­ende. Vi kombinerer gamle teknikker med nye og mer effektive metoder, og vårt fokus på langvarig holdbarhet reduserer det totale miljøavtry­kket til et minimum, sier hun.

Det var under en konferanse i Bergen for tre-fire år siden Hamran Snekkerver­ksted ble gjort kjent med hva slags ønske Statsbygg hadde for det nye Regjerings­kvartalet. Det resulterte i at Haegebosta­d-bedriften etter hvert meldte seg på i kampen med å få leveranser til bygget.

Levering i 2024

– Vi starter våre leveringer i 2024, og er allerede så smått i gang med produksjon­en, forteller Janne R. Werdal.

Det er ikke første gang Hamran Snekkerver­ksted har prestisjef­ylte leveranser. Haegebosta­d-bedriften produserte blant annet i sin tid bord og stoler til den undersjøis­ke restaurant­en Under. Bedriften har tidligere ikke lagt skjul på at akkurat den leveransen åpnet opp for et internasjo­nalt marked som førte til at man fikk henvendels­er fra store deler av verden.

For oss er dette helt klart et viktig og prestisjef­ylt prosjekt.

Janne R. Werdal

 ?? FOTO: STATSBYGG/TEAM URBIS/ NORDIC OFFICE OF ARCHITECTU­RE ?? Hamran Snekkerver­ksted skal levere panel av sørlandsk eik til D-blokken (bygningen med skråtak) i det nye Regjerings­kvartalet som er under bygging i Oslo.
FOTO: STATSBYGG/TEAM URBIS/ NORDIC OFFICE OF ARCHITECTU­RE Hamran Snekkerver­ksted skal levere panel av sørlandsk eik til D-blokken (bygningen med skråtak) i det nye Regjerings­kvartalet som er under bygging i Oslo.
 ?? FOTO: STATSBYGG/TEAM URBIS/ NORDIC OFFICE OF ARCHITECTU­RE ?? Inngangen på D-blokken, som Hamran Snekkerver­ksted i Haegebosta­d skal levere panel til.
FOTO: STATSBYGG/TEAM URBIS/ NORDIC OFFICE OF ARCHITECTU­RE Inngangen på D-blokken, som Hamran Snekkerver­ksted i Haegebosta­d skal levere panel til.
 ?? FOTO: STATSBYGG/TEAM URBIS/ NORDIC OFFICE OF ARCHITECTU­RE ?? Fra D-blokken innvendig.
FOTO: STATSBYGG/TEAM URBIS/ NORDIC OFFICE OF ARCHITECTU­RE Fra D-blokken innvendig.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway