Lister

Ny toppjobb for sparket direktør

Odd Terje Døvik fikk en trist avskjed i det interkommu­nale renovasjon­sselskapet Returkraft. Nå har eks-direktøren fått ny toppjobb.

- JON ANDREASSEN, AGDERPOSTE­N jon.andreassen@agderposte­n.no

Tidligere i høst ble Døvik ansatt som daglig leder for Agder Tunnelserv­ice i Flekkefjor­d.

– Jeg ble anbefalt å søke på jobben, ble innkalt til intervju og fikk etter noen runder et tilbud jeg med glede tok imot, sier han til Agderposte­n.

Der leder han over 100 ansatte i selskapet som omsatte for naer 230 millioner kroner i fjor.

– Det er og har vaert veldig spennende. Flotte kolleger, framtidsre­ttede produkter og nok av arbeidsopp­gaver å ta fatt i. Og så er det fint å vaere tilbake i det private naeringsli­v, med gode og profesjone­lle eiere, sier Døvik om sin nye jobbhverda­g.

Milliardko­nsern

Selskapet inngår i milliardko­nsernet Agder Gruppen, og har ifølge beskrivels­e på egen nettside mange år på nakken innen både produksjon og service av anleggsuts­tyr.

«Vi kan nemlig fikse komplette utstyrspak­ker for anlegg akkurat når du trenger det, og legger mye aere i å vaere spesialist på utleie av alt utstyret som trengs for å lage tunnel.», skriver selskapet.

Døvik tok over som daglig leder i Returkraft i 2009. Han satt lenge som øverste leder, leverte gode resultater, men havnet i konflikt med styret og ansatte.

– Interessan­t å bli jobbsøker

Til slutt endte det med at direktøren ble sagt opp i mars 2022.

I etterkant av oppsigelse­n saksøkte Døvik sin arbeidsgiv­er for usaklig oppsigelse, og etter at partene ikke klarte å inngå forlik kulminerte det hele i en offentlig skittentøy­vask i retten.

– Det har vaert en interessan­t opplevelse å bli arbeidssøk­er i godt voksen alder. Og jeg skulle gjerne sett at avslutning­en av tiden på Langemyr hadde vaert mindre konfliktfy­lt. Men nå var det slik det ble. Jeg har fått ny jobb som jeg stortrives i, og lar fortid vaere fortid. Den kan jeg uansett ikke gjøre noe med – selv om min gamle arbeidsgiv­er har stevnet meg inn som vitne i en kommende rettssak om forsikring­soppgjøret, sier han.

Det er og har vaert veldig spennende.

Odd Terje Døvik

 ?? FOTO: ARKIV ?? Odd Terje Døvik er ny administre­rende direktør i Agder Tunnelserv­ice i Flekkefjor­d.
FOTO: ARKIV Odd Terje Døvik er ny administre­rende direktør i Agder Tunnelserv­ice i Flekkefjor­d.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway