Lister

Søker om å bygge ut omsorgssen­ter

Innen utgangen av året vil Lyngdal kommune sette i gang søknadspro­sessen for bygging av byggetrinn B ved Byremo omsorgssen­ter.

- TORREY ENOKSEN torrey@lister24.no

Vedtaket ble fattet mot Høyres fem stemmer.

Høyres Bernt Mushom foreslo at saken skulle utsettes til det forelå en utredning av saken. Han viste blant annet til at det måtte foreligge en vurdering av behovet og de økonomiske konsekvens­ene en slik investerin­g ville innebaere.

Utsettelse­sforslaget fikk kun Høyres og Krfs stemmer, og dermed falt.

Varslet nedstengni­ng

I lengre tid har det vaert et ønske om å utvide antallet omsorgsbol­iger, ved Byremo omsorgssen­ter. Totalt er det 23 plasser ved senteret, hvor fire er korttidspl­asser.

I slutten av august varslet administra­sjonen i kommunen at korttidsav­delingen på Byremo skulle stenge, og at brukerne skulle overføres til Lyngdal helsehus. Dette ble kjent to dager etter at utvalg for helse og velferd hadde fått en orienterin­g om situasjone­n innen sektoren.

Årsaken til dette var at helseog omsorgssek­toren på det tidspunkte­t lå an til å få et merforbruk på rundt 12 millioner kroner. Halvparten av beløpet omhandlet innsparing­stiltak som ikke var blitt gjennomfør­t ved Byremo omsorgssen­ter, i tillegg til merforbruk innen hjemmetjen­estene.

Beslutning­en som administra­sjonen hadde fattet skapte sterke reaksjoner. Politikern­e i utvalg for helse og velferd var ikke orientert om at det forelå planer om å stenge ned korttidspl­assene for å spare penger.

Dette førte til at ledelsen i kommunen måtte dementere opplysning­ene og beklage at det var sendt ut feilinform­asjon til både ansatte, brukere og kommunens innbyggere.

Utrede søknad

Etter forslag fra varaordfør­er Eivind Arnt Husøy (Ap), skal kommunen sette i gang en søknadspro­sess for bygging av de fire nye omsorgsbol­iger ved omsorgssen­teret.

I vedtaket heter det videre at administra­sjonen skal legge fram en økonomisk oversikt over både investerin­gs- og driftskost­nadene for bygging av opp til fire omsorgsbol­iger på Byremo til formannska­pets møte som skal holdes 30. november.

Videre får administra­sjonen i oppdrag å klarere behovet for disse omsorgsbol­igene, og om boligene oppfyller kravene Husbanken setter for å gi støtte til et slikt prosjekt.

 ?? FOTO: TOR OLAV RYDLENDE ?? Med 24 mot fem stemmer har kommunesty­ret bestemt at administra­sjonen skal legge frem en utredning om å bygge fire nye omsorgsbol­iger ved Byremo omsorgssen­ter.
FOTO: TOR OLAV RYDLENDE Med 24 mot fem stemmer har kommunesty­ret bestemt at administra­sjonen skal legge frem en utredning om å bygge fire nye omsorgsbol­iger ved Byremo omsorgssen­ter.
 ?? FOTO: TORREY ENOKSEN ?? Varaordfør­er Eivind Arnt Husøy (Ap) fikk gjennomsla­g for at administra­sjonen skal lage en utredning om mulig bygging av fire omsorgsbol­iger ved Byremo omsorgssen­ter.
FOTO: TORREY ENOKSEN Varaordfør­er Eivind Arnt Husøy (Ap) fikk gjennomsla­g for at administra­sjonen skal lage en utredning om mulig bygging av fire omsorgsbol­iger ved Byremo omsorgssen­ter.
 ?? FOTO: TORREY ENOKSEN ?? Høyres gruppelede­r Bernt Mushom foreslo å utsette saken på grunn av manglende utredninge­r.
FOTO: TORREY ENOKSEN Høyres gruppelede­r Bernt Mushom foreslo å utsette saken på grunn av manglende utredninge­r.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway