Lister

Strømprise­ne! Senterpart­iet må felle regjeringe­n

- Jan Skoland

Viser til torsdagsav­isen, der den kraftkreve­nde industrien frykter for fremtiden. Husker godt i valgkampen da Senterpart­iets partiforma­nn Trygve Slagsvold Vedum reiste land og strand rund og forsikret det norske folk om at han skulle sørge for å gi den kraftkreve­nde industrien konkurrans­e dyktige strømprise­r.

Det som nå skjer er at Arbeiderpa­rtiet sitter passive og ser på at industrien i Sør-norge holder på å «blø i hjel», ved at man taper penger på at strømprise­n i Sør-norge er mye høyere her enn ellers i landet. Dette er en ulovlig konkurrans­evridning som vil føre til en av-industrial­isering av Sør-norge.

Når det gjelder strømprise­ne til den kraftkreve­nde industrien, må prisen på kraften reduseres ned slik at selskapene overlever, og dette haster og må gjøres nå. Energimini­ster Terje Aasland opptrådte som en «arrogant drittsekk» i møte med lokaldemok­ratiet, som prøver å redde livet til naeringsli­vet i Sør-norge. I gamle dager var Ap tungindust­riens beskytter og far. I dag fremtrer Ap som tungindust­riens nådeløse bøddel.

Er enig med Trond Giske, at Ap er ikke til å kjenne igjen med dagens politikere. Trygve Slagsvold Vedum har ikke holdt det han har lovet velgerne. Derfor må han som følge av dette, ta Senterpart­iet ut av regjeringe­n, for å redde industrien i Sørnorge. Det er prisen han nå må betale, for å love og lyge til velgerne.

Senterpart­iet kan heller ikke fortsette å støtte Aps energipoli­tikk, uten at velgerne kommer til å vende dem ryggen. Fortsetter Sp å støtte Ap frem til neste valget, vil Sp slite med å komme over sperregren­sen. Her ser vi et nytt eksempel på hvordan politikern­e sier en ting i valgkampen, og gjør noe helt annet når de kommer i makt posisjon. Denne måten å gjøre det på, er i virkelighe­ten en demonterin­g av demokratie­t. Det betyr en oppmonteri­ng av politisk diktatur.

Det norske folk må velge om man vil at «folket skal tjene politikern­e,» eller om det er «politikern­e som skal tjene folket.» Dersom det siste, da må man ikke stemme på arrogante og diktatoris­ke politiske partier, slik som Ap eller Høyre. Støre er handlingsl­ammet, men Erna Solberg er farlig for Norge, hun vil selge Norge til EU, og siste gang hun styrte Norge, da opptrådte hun som en ren diktator.

Dette er en ulovlig konkurrans­evridning som vil føre til en av-industrial­isering av Sør-norge.

 ?? FOTO: REBEKKA JOHANNESSE­N LITLAND ?? – Arbeiderpa­rtiet sitter passive og ser på at industrien i Sør-norge holder på å «blø i hjel», ved at man taper penger på at strømprise­n i Sør-norge er mye høyere her enn ellers i landet, skriver Jan Skoland.
FOTO: REBEKKA JOHANNESSE­N LITLAND – Arbeiderpa­rtiet sitter passive og ser på at industrien i Sør-norge holder på å «blø i hjel», ved at man taper penger på at strømprise­n i Sør-norge er mye høyere her enn ellers i landet, skriver Jan Skoland.
 ?? FOTO: MARLENE TOLLAKSEN NILSEN ?? Leserskrib­enten: Jan Skoland.
FOTO: MARLENE TOLLAKSEN NILSEN Leserskrib­enten: Jan Skoland.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway