Lister

Har produsert ny julelåt

Jan-roger Antonsen fra Farsund er både arrangør og produsent for julelåten «Evig vinter» som nylig ble sluppet av duoen «An-magritt» som han er en del av.

- SVEIN MORTEN HAVAAS svein.morten@lister24.no

Frontfigur i duoen er An-magritt Steinhovde­n – derav også navnet. Hun møtte farsundsma­nnen Jan-roger Antonsen våren 2019 da de ble kolleger på Blå Kors Gatenaert i Oslo.

Etter hvert begynte de også å jobbe sammen om musikken, og slapp i 2021 sin første låt «Light» under navnet «I, AM».

Vi begynte å utveksle erfaringer om musikk, og kom egentlig fra to vidt forskjelli­ge verdener sjangermes­sig.

Håper å hjelpe

Nå er de altså ute med en julelåt. «Evig vinter» beskrives av duoen selv som en ektefølt fortelling om hvordan julen kan se ut for ulike mennesker, og en oppfordrin­g om å huske på de som ikke er så privileger­te å få feire høytiden i et trygt hjem med naere relasjoner.

– Jeg skrev «Evig vinter» med tanke for alle de jeg møtte på Blå Kors Gatenaert i Oslo. For meg er musikken både et fristed, men også et rom for ettertanke. Håpet mitt er å kunne hjelpe de som, på ulike vis, har det vanskelig gjennom denne låten, uttaler An-magritt.

Hennes ønske er å hjelpe, samt sette fokus på de i samfunnet som på ulike vis har falt litt utenfor.

Med et lydbilde som blant annet består av sarte strykere og varme pianotoner, toppet med en naer og myk vokal, befinner låten seg i et landskap som for mange kanskje kan minne om musikken til kjente norske artister som Kari Bremnes og Eva Weel Skram.

Jan-roger Antonsen

To ulike verdener

Jan-roger Antonsen har i all hovedsak tilbrakt de siste 17 musikalske årene sammen med gjengen i bandet Lady Moscow, der en annen farsundsma­nn, Bjørn Galdal, er låtskriver og frontfigur.

– Vi er kjent for å ta godt av på scenen, og å skape massiv stemning, smiler Antonsen.

Men så traff han altså AnMagritt Steinhovde­n på jobb ved Blå Kors gatenaert Oslo.

– Vi begynte å utveksle erfaringer om musikk, og kom egentlig fra to vidt forskjelli­ge verdener sjangermes­sig. Det å få jobbe sammen med An-magritt har åpnet en ny musikalsk dør for meg, og låtene An-magritt skriver har en vinkling som er helt i tråd med hvorfor jeg i utgangspun­ktet bestemte meg for å jobbe med mennesker, sier JanRoger Antonsen.

Annerledes prosess

Det hører med i et hvert kreativt samarbeid at man sammen utvikler sitt uttrykk, og lar musikken vaere organisk og flytende. Fra å lage elektronis­k pop med engelske tekster, beveger duoen seg nå i en retning med mer akustisk instrument­ering, samt tekster utelukkend­e på norsk. Begge har, over mange år og på hver sin kant, jobbet med musikk i både inn- og utland. Diverse turnéer, slipp av album, singler og påfølgende musikkvide­oer, hører også med til historien.

– Prosessmes­sig er det stor forskjell på Lady Moscow og AnMagritt. I Lady Moscow kommer Bjørn Galdal med låt, og bandet skaper arrangemen­tet sammen på øvinger. Alle må gi og ta. Anmagritt og jeg kunne nyttiggjør­e oss av covid-restriksjo­nene ved at hun sendte meg låter fra Oslo, mens jeg bygget opp arrangemen­tet fra mitt lille studio i en kjeller i Moss. Så finpusset vi frem og tilbake inntil begge var fornøyd, forteller Jan-roger Antonsen, som også legger til at nevnte Galdal også er med på laget i arbeidet med duoens låter.

Antonsens yrkesmessi­ge valg med å jobbe med mennesker som sliter i livet, skriver seg fra hjembyen.

– Det var faktisk som sivilarbei­der i Farsund kommune at jeg fikk åpenbaring­en om å jobbe med mennesker i en vanskelig livssituas­jon, forteller farsundsma­nnen.

– Tusen takk til min davaerende fantastisk­e leder og inspirator Torrey Skeibrok for det! Uten han hadde jeg trolig vaert en asosial økonom med utslitte databrille­r, avslutter Jan-roger Antonsen.

 ?? FOTO: PRESSEBILD­E ?? Jan-roger Antonsen fra Farsund er produsent og arrangør i duoen «An-magritt», der An-magritt Steinhovde­n er frontfigur, låtskriver og vokalist.
FOTO: PRESSEBILD­E Jan-roger Antonsen fra Farsund er produsent og arrangør i duoen «An-magritt», der An-magritt Steinhovde­n er frontfigur, låtskriver og vokalist.
 ?? FOTO: PRESSEBILD­E ?? Coverbilde­t til julelåten «Evig vinter» fra duoen «An-magritt».
FOTO: PRESSEBILD­E Coverbilde­t til julelåten «Evig vinter» fra duoen «An-magritt».

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway