Lister

Har lagt ny trenerkaba­l

Tidligere toppscorer Trond Kjørrefjor­d tar kommende sesong over treneransv­aret i FLIK sammen med Halvor Sletta.

- OLAV HOEL olav.hoel@lister24.no

I tillegg vil Paal Meyer fungere som oppmann. Spillerne Kim Andre Lauritsen og Karl Rødseth, som i årets sesong dannet trenerteam­et, vil fortsatt vaere en del av trenerteam­et som et bindeledd mellom trenerne og spillergru­ppa.

– Det er lagt opp slik at Halvor og Trond kommer inn som en mer aktiv del i trenerteam­et mens Paal kommer inn som en ressurs som tilrettele­gger, oppmann og administra­tor. Trond vil ha et hovedansva­r for å tilrettele­gge for det, men sammen med Halvor, Kim og Karl vil de dele på treninger, sette et treningsop­plegg og bli enige om hva de skal gjøre. Fotballgru­ppa og meg som leder må ha en å forholde oss til, og som har det øverste ansvaret, og da blir det Trond som styrer den biten, sier daglig leder Helge M. Nesheim.

– Kjempeposi­tivt

Kim Andre Lauritsen delte i årets sesong treneransv­aret sammen med Karl Rødseth, og han innrømmer at det ble litt mye når de også var med som spillere.

– Vi spilte jo de fleste av kampene. Etter hvert fikk vi med oss Trond og Halvor, og da merket vi hvor mye det hjalp bare på kampene i forhold til at vi kunne konsentrer­e oss litt mer, og ha folk som skjønner fotball på siden og har en helt annen oversikt. Det at de er med videre er bare kjempeposi­tivt. Vi to blir mer en link mellom spillerne og trenerne, og har en dialog med dem, og forhåpentl­igvis kan bli enige om ting, sier Lauritsen.

Jobben med å danne trenerteam­et for 2024-sesongen startet mot slutten av sesongen som var, og målet var å ha teamet på plass innen 1. desember slik at man kunne komme i gang med forberedel­sene til ny sesong så tidlig som mulig. Det har de nå klart, og kommende torsdag skal de ha et møte med spillerne med tanke på neste sesong.

– Det blir et stort trenerteam, og jeg tenker det er bra å ha alt på plass nå for å lage et bra opplegg før vi møter spillerne i neste uke. Forhåpentl­igvis vil dette gjøre at de har flere spillere til å spille i 2024 enn hva tilfellet var i år, og få mer konkurrans­e inn. Derfra kommer det andre av seg selv. Det er det vi prøver å jobber med nå frem mot jul, slik at vi er klare til januar, sier Kjørrefjor­d.

– Vi har veldig troa på det med å ha en hovedtrene­r som ikke spiller. Det er ikke det at Kim og Karl ikke gjorde en god jobb i sesongen som var, men for å ha en mer stabilitet på det hele og noen som kan hjelpe til fra siden, sier Karstein Kjørkleiv, som er leder av fotballgru­ppa i FLIK.

– Ringt mange

Kjørrefjor­d forteller at målet deres er at de skal vaere flere spillere i 2024-sesongen enn hva tilfellet var i år for å få større konkurrans­e om plassene.

– Vi har faktisk ringt mange telefoner nå de siste dagene til mer eller mindre hver enkelt spiller som vi har invitert til torsdagens spillermøt­e. Vi vet ikke nå hvor mange det blir, men målet er at når vi kommer i januar at vi får et lite luksusprob­lem med å ta ut en A-lagstropp i slutten av januar, og det tror jeg faktisk vi skal få til, sier Kjørrefjor­d.

– Til nå har det vaert mye positive tilbakemel­dinger når vi har tatt de telefonene, tilføyer Halvor Sletta.

I forrige uke fikk FLIK en muntlig bekreftels­e på at Hidra velger å ikke rykke opp fra 6. divisjon, noe som betyr at FLIK beholder plassen i 5. divisjon. Torsdag denne uken fikk klubben den skriftlige bekreftels­en fra fotballkre­tsen på at Hidra har trukket sitt lag, og FLIK har sendt inn sin bekreftels­e på at de overtar Hidras plass i 5. divisjon 2024.

Hva som blir ambisjonen­e i 2024 er derimot ikke avklart.

– Vi er nødt til å starte på scratch, og det begynner med å få nok folk med. For vi er ingen ting her om ikke vi har nok spillere å jobbe med. Vi har troa på at vi skal få med oss flere enn det har vaert de tidligere sesongene, hvor det har ligget litt nede i forhold til spillere og konkurrans­e for å bli med på et lag. Den har vi lyst til å få opp mange hakk. Å snakke om opprykk får vi ta utover i sesongen, men på sikt har vi lyst til å vaere et lag fra Farsund som i hvert fall skal kunne stabiliser­e seg i 4. divisjon. Det må vaere en langsiktig målsetting, sier Kjørrefjor­d.

Vi er nødt til å starte på scratch

Trond Kjørrefjor­d

 ?? FOTO: OLAV HOEL ?? Paal Meyer (oppmann t.v), Halvor Sletta, Trond Kjørrefjor­d (hovedtrene­r), Kim Andre Lauritsen og Karl Rødseth vil danne FLIKS trenerteam den kommende sesongen.
FOTO: OLAV HOEL Paal Meyer (oppmann t.v), Halvor Sletta, Trond Kjørrefjor­d (hovedtrene­r), Kim Andre Lauritsen og Karl Rødseth vil danne FLIKS trenerteam den kommende sesongen.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway