Lister

Bønn for syke

-

I Jesu tjeneste var helbredels­er av syke mennesker en naturlig del. I misjonsbef­alingen i avslutning­en av Markus evangelium står det slik: «Og disse mirakuløse tegnene skal følge dem som tror: De skal drive ut demoner i Mitt navn … Og når de legger hendene sine på syke mennesker skal de bli friske. Så gikk de ut og forkynte overalt. Det var helt åpenbart at Herren arbeidet sammen med dem, for overnaturl­ige tegn fulgte når Guds Ord ble forkynt.» (Hverdagsbi­belen)

Når sykdom rammer er det naturlig å be om forbønn. Dette er en gammel og vel prøvd vei. Og Jesus er oss alltid naer.

Vi vet at synd, sykdom og død kom inn i verden gjennom syndefalle­t. Vår jord ble fra Adam og Evas dager underlagt forgjengel­ighet.

Som mennesker opplever vi gleder og sorger, oppturer og nedturer. Livets realiteter møter oss alle, fordi vi er mennesker underlagt jordens forgjengel­ighet.

Jeg tror på helbredels­e i Jesu navn og ber for syke der det er naturlig. Det er inspireren­de og trostyrken­de når Gud griper inn med helbredels­e. Og så vet vi at alle blir ikke helbredet. Det må vi også leve med.

Livet her på jord er en kort gjennomrei­se. Én dag skal sykdom og død vaere borte. Da er vi er framme og HJEMME!

Denne uken skulle egentlig Ole Kristian Iglebaek skrevet andaktene. Men han døde 26. august, og jeg har skrevet andaktene denne uken i hans sted. Du verden hvor jeg savner han. Vi ba om helbredels­e for Ole Kristian mange ganger, men Gud tok han hjem. Fred over hans gode minne.

For å sitere et av mine forbilder, Aril Edvardsen: «La oss begrave de døde med verdighet – og samtidig forkynne helbredels­e i Jesu navn!» Det er en sunn praksis.

Bønn: «Takk at du tok på deg min synd og mine sykdommer på korset. Ved dine sår har jeg legedom. Velsign og møt de syke i dag. Gi styrke for hver dag. Amen.»

 ?? ?? Sten Sørensen, pastor og forfatter, Lyngdal
Sten Sørensen, pastor og forfatter, Lyngdal

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway