Lister

Lykkes som kvinne

- MARLENE TOLLAKSEN NILSEN

gruppen i regionen i dag er 6 av 10 personer kvinner. Det er ikke mange selskap i denne naeringen som har mer enn halvparten kvinner i ledelsen, så selv om alle er i sine stillinger på bakgrunn av sin kompetanse og ikke kjønn er vi svaert stolte av disse tallene, avslutter han.

– I klassen føler jeg litt mangel på «venninner», men jeg har laert å finne felles interesser med guttene slik at vi kan ha et vennskap. Det har over lenger tid vaert mangel på kvinner i denne bransjen. Jeg tror at flere hadde likt yrket om man bare fikk informasjo­n om det. Det finnes mange karrieremu­ligheter innen fagområdet, forteller Skurve.

Selv som hun er den eneste jenta i klassen, synes hun allikevel det går fint, og hun føler seg mer selvstendi­g på grunn av det. Selv om hun skulle ønske at flere jenter fant veien til studiet.

– Jeg viser at jenter og kan lykkes i bransjen, da i ulike fagområder. Det er viktig å vaere en representa­nt for kvinner i yrket. Selv om jeg er den eneste jenta, er vi et fellesskap som deler kunnskap, sier hun.

Skurve forteller at hun ofte får spørsmål om «hva er det for noe?» når hun presentere­r studiet sitt. Hun sier at studiet ikke er kjent nok hos befolkning­en. Noe som kanskje kan stemme, da studiet har vaert tilgjengel­ig på Flekkefjor­d videregåen­de skole siden skoleåret 20/21.

– Det er super viktig at studiet blir rekruttert og pratet mer om. Noen må ta initativ til å få disse yrkene mer fremmet, slik at jenter da også ser at det er muligheter for dem, sier hun.

Prøver

Avdelingsl­eder ved Naturbruk og Elektro på Flekkefjor­d videregåen­de skole,

Nina Bringsjord forteller at de vet om problemati­kken, men at de virkelig prøver for å få flere jenter med på laget.

– Vi rekruttere­r til utdannings­programmet via UDV, Åpen skole og utdannings­messer i hele regionen. For spesifikt å rekruttere kvinner prøver vi å få dem med på disse arrangemen­tene for å vise at dette absolutt er et utdannings­program som passer for alle. Vi hadde stand på Yrkes NM i Kristiansa­nd i fjor, og da var det bare jenter med. I tillegg blir det lagt ut bilder og filmer på skolens hjemmeside og i sosiale medier, skriver hun på en e-post til Lister24. marlene.nilsen@lister24.no

 ?? ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway