Lister

Skal samle naeringsli­vet

18. januar blir Naeringsli­vsdagen arrangert igjen i Lyngdal kulturhus.

- BJØRN HOEL bjorn@lister24.no

– Dette blir en stor samling for alt av naeringsli­v i Lister-regionen. Men selvfølgel­ig blir det også en møteplass for å etablere gode relasjoner mellom bedrifter. Det blir mange spennende innlegg, og ikke minst blir det brukt tid på mingling, for å bygge relasjoner og skape engasjemen­t og begeistrin­g, sier Hans Fredrik Grøvan, leder i Lister Naeringsfo­rening.

Ønsker tradisjon

De som kommer er naeringsli­v, politikere og kommuneans­atte i regionen og landsdelen.

– Dette er en dag for å bli bedre kjent, bygge relasjoner, et samlingspu­nkt som skal bygge fellesskap og skape inspirasjo­n, fortsetter Grøvan.

Han forteller at de har fått gode erfaringen­e fra forrige samling (første gang arrangert i januar i år) med mange gode tilbakemel­dinger fra naeringsli­vet.

– Det har gitt oss stor tro på at dette arrangemen­tet, som vi mener bør bli en tradisjon i vår region, sier regionbank­sjef i Sparebanke­n Sør, Reidun Tesdal Birkedal.

Det er banken og naeringsfo­reningen som står som arrangører av konferanse­n. Arrangøren­e er svaert fornøyd med å få samlet nasjonale kapasitete­r som kan kaste lys over viktige spørsmål naeringsli­v i Lister er opptatt av.

– Og det blir presentasj­oner av spennende satsinger i regionen, uttaler daglig leder i Lister Naeringsfo­rening Hans Fr. Grøvan.

Sjefsøkono­m

Sjefsøkono­m i Eikagruppe­n Jan Ludvig Andreassen kommer også.

– Han er en faglig sterk og tydelig stemme i samfunnsde­batten, som skal tegne et forventnin­gsbilde av hva vi kan forvente av neste år, sier Birkedal.

Reidun Tesdal Birkedal føyer til at Thina Saltvedt kommer. Saltvedt er blant annet leder av regjeringe­ns ekspertgru­ppe.

– Hun skal utrede klimavennl­ige investerin­ger og skal dele sine erfaringer på baerekraft­området, legger Tesdal Birkedal til.

Havvind

I tillegg vil deltakerne få presentert regionale satsinger på havvind ved administre­rende direktør, Arne Marthinsen, i Einar Øgrey Farsund AS fra Farsund.

– Og arbeidet med helt nye løsninger innenfor landbasert oppdrett ved daglig leder i Ecofishcir­cle Smiljana Divjak. Administre­rende direktør i Sparebanke­n Sør skal ha temaet: Sparebanke­n Sør sin rolle i samfunnsut­viklingen, opplyser arrangøren­e.

Daglig leder i Lister Nyskaping, Christiane Skage, skal presentere hvordan selskapet arbeider opp mot bedriftene i regionen for å skape en lønnsom baerekraft­utvikling

E39

Grøvan skal selv tegne et framtidsbi­lde av ny firefelts E-39 Kristiansa­nd – Stavanger og på hvilken måte den kan skape en ny framtid for Listerregi­onen.

– Men vi er også svaert glad for at vi har med oss mangeårig sportsjour­nalist i NRK og tidligere proffsykli­st, Dag Erik Pedersen, til å dele sine erfaringer om betydninge­n av samarbeid for å oppnå de beste resultaten­e, uttaler Reidun Tesdal Birkedal.

– Og til å lede konferanse­n har arrangøren­e også denne gang fått med seg mangeårig politiker, toppleder i NRK og NHO, med god kjennskap til Listerregi­onen, Johnny Bernander, opplyser Hans Fredrik Grøvan.

I tillegg til underholde­nde og engasjerte innledere har de i år fått «The Kiises», Margot og Kaldo Kiis til å delta med sang og musikk.

 ?? FOTO: BJØRN HOEL ?? Stein Asle Johnsen i Sparebanke­n Sør, Reidun Tesdal Birkedal i Sparebanke­n Sør og Hans Fr. Grøvan i Lister Naeringsfo­rening gleder seg til ny konferanse.
FOTO: BJØRN HOEL Stein Asle Johnsen i Sparebanke­n Sør, Reidun Tesdal Birkedal i Sparebanke­n Sør og Hans Fr. Grøvan i Lister Naeringsfo­rening gleder seg til ny konferanse.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway