Lister

Har solgt 2.000 billetter til årets vandring

Søndag kveld var flere med for å oppleve en av de mange forestilli­ngene til årets «Veien til Betlehem». Einar Foss Kvavik og 250 hjelpere har bidratt for at forestilli­ngene skal bli en god opplevelse.

- I år er vi utsolgt Lena Kvavik MARLENE TOLLAKSEN NILSEN

Den tradisjone­lle vandrende forestilli­ngen «Veien til Betlehem» slo godt an i år også. Fra post til post vandret både voksne og barn i kuldegrade­r fra Misjonskir­ken til Prestneset , mens juleevange­liet ble presentert.

– Vi har to forestilli­nger, med totalt 13 vandringer. I år er vi utsolgt, hvor hele 2.000 billetter er solgt i god tid før start. Forestilli­ngen vil vare fra onsdag til søndag, frem til 03. desember, sier Lena Kvavik.

Da Lister24 ankommer Misjonskir­ken i Lyngdal er det allerede nokså mange mennesker som tar seg en matbit og noe varmt i koppen, før vandrefore­stillingen begynner.

– Det er helt fullt her i kveld. Det er helt fantastisk. Det er jo 17. året vi arrangerer dette. Det er både folk fra Rogaland og Østagder som kommer for å se på. I går hadde vi noen fra Jørpeland på besøk. Det er veldig kjekt, sier Kvavik.

«Veien til Betlehem» har i alle år støttet et misjonspro­sjekt.

– Det er en glede å kunne bidra til et bedre liv for noen. I år samler vi inn penger til et misjonspro­sjekt i Romania, sier hun.

– Veldig fin opplevelse

Noen som lot kjøreturen ta god tid søndag, var en hel gjeng fra

Finnøy i Ryfylke. Tre av fire par har vaert på forestilli­ngen før. Ekteparet Tor Inge- og Aslaug Vasshus så forestilli­ngen for første gang.

– Det var virkelig verdt turen. Vi lurte nesten på om hele bygda var med på forestilli­ngen. Det var så utrolig gjennomfør­t, mektig og sterkt. Det var jo mange folk som var med. Det var en veldig fin opplevelse, sier ekteparet.

Selv om det er første gang de drar på «julevandri­ng», har de tidligere deltatt på et lignende arrangemen­t bare rundt påsketiden. Da på Finnøy.

– Det pleier å vaere noe som heter «påskevandr­ing» på Finnøy. Det er nokså likt som dette her. Bare uten hestene da. På Finnøy er det esel, sier Anne Britt H. Mjølsnes.

– Vi håper jo at de som kommer fra Lyngdal gjerne vil ta turen til Finnøy også, sier Tor Inge Vasshus, mens de andre ler.

Turen går hjemover i kveld, men hele bordet sitter med en god tilbakemel­ding etter endt forestilli­ng.

– Det var veldig helhetlig og bra. Alle detaljer som var lagt inn også. Det var god lyd, godt lys og veldig fine kostymer, sier Sverre Emil Mjølsnes.

Forestilli­ngen

– Vaer hilset. Mitt navn er Jakob. Jeg er pottemaker og bor utenfor Nazareth, sammen med min kone, Miriam, sier Einar Foss Kvavik. Dette var noe av det første som møtte publikum da forestilli­ngen begynte.

Hvert år har Jakob, spilt av Foss Kvavik ledet en hel haug av mennesker på en pilgrimsva­ndring til Betlehem. Man kunne gjerne kategorise­re han som både skuespille­r og forteller i vandringen.

Underveis var veien lyst opp av masse bål og fakler. Ved siden av publikum gikk det fakkelbaer­ere slik at ingen skulle gå seg bort. Underveis i forestilli­ngen kunne man oppleve dramatikk, sorg og glede.

 ?? FOTO: MARLENE TOLLAKSEN NILSEN ?? Einar Foss Kvavik ledet publikum gjennom hele fortelling­en, og spilte selv pottemaker, Jakob.
FOTO: MARLENE TOLLAKSEN NILSEN Einar Foss Kvavik ledet publikum gjennom hele fortelling­en, og spilte selv pottemaker, Jakob.
 ?? Marlene.nilsen@lister24.no ?? Veien til Betlehem søndag kveld.
Marlene.nilsen@lister24.no Veien til Betlehem søndag kveld.
 ?? FOTO: MARLENE TOLLAKSEN NILSEN ?? En hel gjeng fra Finnøy i Ryfylke tok turen for å få med seg forestilli­ngen. Fra venstre og nedover: Tor Inge Vasshus, Aslaug Vasshus, Tone Lise S. Reilstad, Olav Reistad. Fra nederst i høyre hjørne: Sverre Emil Mjølsnes, Anne Britt H. Mjølsnes, Heidi Frestad og Tolli Frestad.
FOTO: MARLENE TOLLAKSEN NILSEN En hel gjeng fra Finnøy i Ryfylke tok turen for å få med seg forestilli­ngen. Fra venstre og nedover: Tor Inge Vasshus, Aslaug Vasshus, Tone Lise S. Reilstad, Olav Reistad. Fra nederst i høyre hjørne: Sverre Emil Mjølsnes, Anne Britt H. Mjølsnes, Heidi Frestad og Tolli Frestad.
 ?? FOTO: MARLENE TOLLAKSEN NILSEN ?? Inne i misjonskir­ken kunne publikum få noe varmt i koppen og en matbit før vandringen startet. Fra venstre: Heidi Åmland og Lena Kvavik.
FOTO: MARLENE TOLLAKSEN NILSEN Inne i misjonskir­ken kunne publikum få noe varmt i koppen og en matbit før vandringen startet. Fra venstre: Heidi Åmland og Lena Kvavik.
 ?? FOTO: MARLENE TOLLAKSEN NILSEN ?? Søndag kveld var det mange som fikk med seg julevandri­ngen «Veien til Betlehem».
FOTO: MARLENE TOLLAKSEN NILSEN Søndag kveld var det mange som fikk med seg julevandri­ngen «Veien til Betlehem».
 ?? FOTO: MARLENE TOLLAKSEN NILSEN ?? Søndagens forestilli­ng var i likhet med alle andre utsolgt.
FOTO: MARLENE TOLLAKSEN NILSEN Søndagens forestilli­ng var i likhet med alle andre utsolgt.
 ?? FOTO: MARLENE TOLLAKSEN NILSEN ?? Flere fakkelbaer­ere lyste opp veien for publikum.
FOTO: MARLENE TOLLAKSEN NILSEN Flere fakkelbaer­ere lyste opp veien for publikum.
 ?? FOTO: MARLENE TOLLAKSEN NILSEN ??
FOTO: MARLENE TOLLAKSEN NILSEN

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway