Lister

Faerre julegryter i år

I år blir det kun satt ut tre julegryter i Lyngdal og Farsund.

- BJØRN HOEL

Da snakker vi om butikksent­rene Alt i Lyngdal, Amfi Farsund og Extra i Vanse, ifølge kaptein i Frelsesarm­een Sigridur Elin Kjaran.

– Vanligvis har vi satt ut fem julegryter til sammen i disse byene, men i år sliter vi litt med grytevakte­r, så vi har falt ned på å sette opp grytene de på tre stedene. Det tror jeg er passe, sier offiser i Frelsesarm­een i Farsund og Lyngdal, Sigridur Elin Kjaran og fortsetter:

– Pr. nå har jeg ikke listene over hvor mange som skal stå grytevakt. Akkurat dét er det andre som ordner med, men det er de tilbakemel­dingene jeg har fått, sier hun.

– Hvilke forventnin­ger har du i år?

– De samme som i fjor. Og det er ikke viktig hvor mye man gir, om man gir 50 kroner eller 500. Det viktigste er at man gir med hjertet, smiler Kjaran.

Mye god hjelp

Hun understrek­er samtidig at Frelsesarm­een i Farsund får mye god «julegryteh­jelp» utenfra, som for eksempel fra Civitan og Rotary.

– Jeg er ikke vant til det, og deres bidrag med å stå grytevakte­r er med å skaffe Frelsesarm­een mye penger, slik at de har råd til å hjelpe gjennom hele året, medgir hun.

For det er ikke kun jul de hjelper trengende, men også til bursdager, og med mat annen hver uke, blant annet, illustrere­r hun.

Klaer og omsorg

Midlene fra innsamling­saksjonen til Frelsesarm­een går dessuten til klaer, omsorg og fellesskap for lavinntekt­sfamilier, personer med rusproblem­er, eldre, ensomme, barn og unge, påpekes det Frelsesarm­een.

Frelsesarm­een sentralt opplyser at 249 gryter fra nord til sør i landet settes ut i julemånede­n. Og alt som samles inn brukes

lokalt. I tillegg fordeles alt som samles inn via nasjonale kanaler og ut igjen lokalt.

– Farsund er et av få steder som klarer seg selv, sier hun.

Frelsesarm­een opplyser at det legges ned 16.000 dugnadstim­er av frivillige, idrettslag, politikere,

både ansatte og medlemmer i Frelsesarm­eens ildsjeler for å vokte grytene og takke personlig for et hvert bidrag.

19.468 husstander

– Vi hjelper året rundt, også i jula. I fjor fikk 19.468 husstan

der på landsbasis bistand før jul. Hjelpen bestod blant annet av mat, varme klaer og 24.217 julegaver, påpeker Frelsesarm­een. bjorn@lister24.no

 ?? FOTO: BJØRN HOEL ?? Sigridur Elin Kjaran er kaptein/frelsesoff­iser i Farsund korps. Til høyre assistent Autumn Johansen.
FOTO: BJØRN HOEL Sigridur Elin Kjaran er kaptein/frelsesoff­iser i Farsund korps. Til høyre assistent Autumn Johansen.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway