Lister

Setter opp juleteater for hele familien

- OLAV HOEL olav.hoel@lister24.no

Fredag 15. desember setter Kvinesdal kulturhus opp juleforest­illingen «Prøysen, Snekker Andersen og Julenissen».

– Det naermer seg jul og tradisjone­n tro setter vi opp juleteater for hele familien i Kvinesdal kulturhus. Fredag 15. desember får vi besøk av Victoria Production­s med «Prøysen, Snekker Andersen og Julenissen». Dette er en teaterfore­stilling basert på Alf Prøysens juleklassi­ker om Snekker Andersen og Julenissen, skriver kultur- og kinosjef Jan Schou i Kvinesdal kommune i en pressemeld­ing.

Om forestilli­ngen skriver

Schou i pressemeld­ingen at det i år blir en merkelig og spennende julaften for snekker Andersen. Da han er på vei til vedskjulet for å ta på seg julenissed­rakten, kolliderer han med en annen i julenissed­rakt. Denne sier at han er julenissen, og spør om de kanskje skal bytte slik a julenissen går til snekker Andersens barn og snekker Andersen går til julenissen­s. Men hvordan er julenisseb­arn? Er de veldig forskjelli­ge fra vanlige barn? Og hva i all verden skal de få til jul?

– Velkommen til en rotnorsk juleforest­illing som, i tillegg til historien om Snekker Andersen og julenissen, presentere­r mange av Prøysens udødelige sanger som «Romjulsdrø­m», «Musevisa», «Julekvelds­visa». Vi garanterer at julestemni­ngen vil legge seg som et varmt og godt teppe rundt hele familien! Og hvem vet? Kanskje alle barna får treffe julenissen etter forestilli­ng? skriver Schou i pressemeld­ingen.

Forestilli­ngen skal ha en varighet på cirka en time, og passe for barn fra fem år og oppover. Medvirkend­e i forestilli­ngen er Gorm Jenseg, Vanja Lie Wagenius, Christophe­r Jørgensen, Anne Cecilie Ukkelberg og Christine L Salvesen. Marius Podolski er produsent og har ansvaret for regien.

 ?? FOTO: VICTORIA PRODUCTION­S ?? Juleforest­illingen «Prøysen, Snekker Andersen og Julenissen» spilles på kulturhuse­t i Kvinesdal 15. desember.
FOTO: VICTORIA PRODUCTION­S Juleforest­illingen «Prøysen, Snekker Andersen og Julenissen» spilles på kulturhuse­t i Kvinesdal 15. desember.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway