Lister

Diskuterte lokale utfordring­er på Stortinget

- ÅSE ASTRI BAKKA aase@lister24.no

– Det er viktig at sentrale politikere i relevante komiteer på Stortinget får høre om utfordring­ene for industrien på Sørlandet slik at det er mulig å finne løsninger før det er for sent.

Det sier Høyres Ingunn Foss. Torsdag hadde stortingsp­olitikeren fra Lyngdal et møte med Alcoa Norges energidire­ktør Ole Løfsnaes, stortingsp­olitiker Ove Trellevik fra Høyres energi- og miljøfraks­jon og Olve Grotle fra Høyres naeringsfr­aksjon.

Tema var utfordring­ene for bedriften med strømprise­r og CO2 kompensasj­onsordning­en

– Det var et godt og informativ­t møte, sier Ingunn Foss til Lister24.

Hun forteller at møtet, som varte bortimot en time, kom i stand etter ønske fra Løfsnaes.

– Vi skulle gjerne hatt møtet på Alcoa Lista, men det passet best å ta det på Stortinget. Da er det lettere å få med folk, sier Foss.

Hun forteller at hensikten med møtet var å informere sentrale komiteer på Stortinget om situasjone­n industrien på Sørlandet står i, og diskutere problemsti­llinger knyttet til dette.

– På kort sikt er det i denne prekaere situasjone­n viktig å jobbe inn mot regjerings­partiene, og da saerlig SV, med tanke på budsjettar­beidet, sier Foss. Hun tenker også lengre fram. – Hvis Høyre overtar styringen av landet igjen, så er det viktig at vi har inngående kjennskap til hvordan bedriftene tenker om innretting­en av Co2-avgiften. Dette og strømprise­r virker direkte inn på bedriftene­s konkurrans­ekraft, sier Ingunn Foss.

– Det er viktig å ha en politikk som gjør at industrien kan beholdes i Norge, legger hun til.

 ?? FOTO: PRIVAT ?? Ove Trellevik (fra venstre), Ingunn Foss, Ole Løfsnaes og Olve Grotle møttes på Stortinget torsdag for å diskutere Alcoas utfordring­er knyttet til strømprise­r og Co2-kompensasj­onsordning­en.
FOTO: PRIVAT Ove Trellevik (fra venstre), Ingunn Foss, Ole Løfsnaes og Olve Grotle møttes på Stortinget torsdag for å diskutere Alcoas utfordring­er knyttet til strømprise­r og Co2-kompensasj­onsordning­en.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway