Lister

Starter på ny bro til neste år

– Vi har lyst til å realisere broen og ønsker derfor å sette i gang byggestart allerede neste år, sier ordfører Per Sverre Kvinlaug. Onsdag satte politikern­e gangbroen på Feda på sine budsjettfo­rslag.

- MALENE SØRENSEN LUNDBERG malene@lister24.no

Etter å ha bivånet onsdagens formannska­psmøte, gikk Hans Joar Høiby-hansen (MDG) ut med en gledesnyhe­t på Facebook: «Nå har partiene lagt frem sine budsjettfo­rslag og alle inkluderer gangbro over Feda», kunne han formidle.

Til avisen forteller han at kommunedir­ektøren hadde utsatt gangbroen i sin innstillin­g for denne perioden, men politikern­e satte det på budsjettet igjen.

– Det er ikke vedtatt enda, for budsjettet vedtas om to uker i kommunesty­ret. Men i og med at alle partiene har med gangbroen på budsjettet sitt, og flertallet har prioritert byggestart til høsten 2024, vil det bli vedtatt, sier Høiby-hansen.

For ordens skyld: MDG sitter ikke i formannska­pet, men var som nevnt bivånet av HøibyHanse­n.

Fremskynde­r planene

– Flertallsk­oalisjonen mellom Kristelig Folkeparti, Arbeiderpa­rtiet og Senterpart­iet la i dag frem et ønske om å fremskynde bygging av gangbroen. Den var i kommunedir­ektørens innstillin­g satt ut i tid, men som jeg sa da jeg la det frem på vegne av nevnte partier, er vi opptatt av å gjennomfør­e det som vi egentlig begynte på i forrige budsjettpe­riode. Vi har lyst til å realisere broen og ønsker derfor å sette i gang byggestart allerede neste år. Derfor la vi det inn i vårt forslag til investerin­gsbudsjett­et, sier ordfører Per Sverre Kvinlaug (KRF) til Lister.

Midlene det er snakk om er

cirka 31 millioner kroner. Det er sett på ulike type løsninger i forhold til kostnadsbi­lde, men ifølge Kvinlaug utgjør det ikke store forskjelle­n på prislappen.

– Nå vil vi jo få en sak på dette hvor man vil ta endelig stilling til hvordan den skal bli seende ut, men da har vi satt av penger til å realisere det. Så nå skal gangbroen på Feda komme, konstatere­r ordføreren.

Medfinansi­ering

Plassering­en på gangbroen blir ved de gamle fundamente­ne etter den tidligere E39, like nedenfor kirken på Feda og Waldemars hus.

– Denne broen vil binde sammen Feda på en fantastisk god måte, og ikke minst vaere et trafikksik­kerhetspro­sjekt der man kan ta imot myke trafikante­r på en trygg måte. Så det vil helhetlig ha en god effekt. Vi gleder oss til å komme i gang med dette prosjektet, det vil vaere et ytterlig løft for hele regionen, sier Kvinlaug.

Ettersom broa skal bygges på fylkesvei og har positiv virkning på trafikksik­kerheten, ønsker de å gå i dialog med Agder fylkeskomm­une for å søke medfinansi­ering.

Lang prosess

Høiby-hansen er selv bosatt på Feda etter at han vendte hjem igjen for tre år siden.

– Det betyr mye å få gangbroen på plass. Jeg kommer opprinneli­g fra Feda, og Feda-folket har ønsket gangbro i mange år. Denne investerin­gen har kommunen utsatt flere ganger tidligere. Med gangbro på plass vil det gi en sikrere skolevei for elever, øke trafikksik­kerheten og gi videre utvikling av bygda.

Han viser til partiets begrunnels­e for bygging av gangbro: «en gangbro over Fedaelva vil vaere med på å skape økt trivsel, bedre folkehelse, sikrere skolevei og bidra til videre vekst på Feda. Det vil også gjøre friområden­e i Sandebukta mer tilgjengel­ig for hele kommunens innbyggere (...). Den kan også ses i sammenheng med samfunnssi­kkerhet og beredskap da det kun finnes én krysning over Fedaelva fra før».

I og med at alle partiene har med gangbroen på budsjettet sitt, og flertallet har prioritert byggestart til høsten 2024, vil det bli vedtatt.

Hans Joar Høiby-hansen (MDG), bosatt på Feda

 ?? FOTO: RUNE HAUAN (ARKIVFOTO) ?? Politikern­e vil bruke penger på ny gangbro på Feda.
FOTO: RUNE HAUAN (ARKIVFOTO) Politikern­e vil bruke penger på ny gangbro på Feda.
 ?? FOTO: DAN UNEKEN ?? Hans Joar Høiby-hansen (MDG) ble glad over å se at partiene la frem budsjettfo­rslag med gangbro på Feda inkludert.
FOTO: DAN UNEKEN Hans Joar Høiby-hansen (MDG) ble glad over å se at partiene la frem budsjettfo­rslag med gangbro på Feda inkludert.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway