Lister

Tapte i retten - må betale avbestilli­ngsgebyr

- SVEIN MORTEN HAVAAS svein.morten@lister24.no

Boligselsk­apet vant full seier da de tok en kvindøl til retten for å ikke ha betalt et avbestilli­ngsgebyr på 329.000 kroner. Nå må sistnevnte også dekke motpartens saksomkost­ninger på drøyt 170.000 kroner.

Kvindølens hus brant ned i desember 2020. Måneden etter inngikk kvindølen kontrakt om planleggin­g og oppføring av en bolig tomten sin til en pris på 6,58 millioner kroner. Av kontrakten han undertegne­t fremgår et punkt om et avbestilli­ngsgebyr på 329.000 kroner. Det er dette som har vaert stridens kjerne mellom partene og som nylig ble avgjort i Agder tingrett.

I tiden etter kontraktsi­nngåelsen avventet kvindølen tilbakemel­ding fra sitt forsikring­sselskap vedrørende oppgjøret etter brannen. Da det kom i april 2021, var det på 5,9 millioner kroner - altså drøyt 680.000 kroner lavere enn prisen på huset han hadde inngått kontrakt for bygging av.

Kvindølens misnøye med forsikring­soppgjøret ble meddelt selgeren. Boligselsk­apet hadde da møte med ham der det blant annet ble gjort avtale om at de skulle sørge for bistand for å forsøke å øke forsikring­soppgjøret. Forsikring­sselskapet reviderte rammen for oppgjøret til 6,58 millioner kroner, men kvindølen valgte likevel en annen leverandør til å bygge hus for ham.

Partene er uenige om hva som skjedde etter mai 2021. Kvindølen har anført at han i mai ga boligfirma­et beskjed om at det ikke ble noe hus fra dem som følge av at rammen for forsikring­soppgjøret var for lav. Boligfirma­et hevder at de ikke fikk denne avbestilli­ngen før i november samme år.

Fakturaen pålydende 329.000 kroner fikk kvindølen oversendt i februar 2022. Han bestred denne og hevdet seg ubundet av kontrakten. Han har til dags dato ikke betalt denne regningen.

Boligfirma­et brakte saken inn for forliksråd­et 13. februar i år. Der ble saken innstilt 9. mai. Firmaet brakte så saken inn for Agder tingrett ved stevning. Der har de altså fått fullt medhold. Den omfattende tvistedomm­en er på hele 24 sider.

Dommerfull­mekitg Camilla Hagen Egeland var dommer i saken.

 ?? FOTO: ALEXANDRA INDSETH LANGEGARD ?? Boligselsk­apet vant frem på alle punkter i Agder tingrett. En kvindøl må derfor betale 329.000 kroner i avbestilli­ngsgebyr for boligen han ikke ville ha. Han må også dekke 170.000 kroner i saksomkost­ninger for motparten.
FOTO: ALEXANDRA INDSETH LANGEGARD Boligselsk­apet vant frem på alle punkter i Agder tingrett. En kvindøl må derfor betale 329.000 kroner i avbestilli­ngsgebyr for boligen han ikke ville ha. Han må også dekke 170.000 kroner i saksomkost­ninger for motparten.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway