Lister

Markerte jubileum og at det snart er jul

Torsdag ettermidda­g var bygda i Kvås samlet for å feire barneskole­n sitt 60-årsjubileu­m. Tenningen av julegrana stod også på programmet.

- BENJAMIN HJEMLESTAD

Denne kvelden er et bevis på hvor viktig barna og skolen er for hele bygda.

Hanne Kristin Reitan

Kvås bygdelag, Kvås helselag og FAU på Kvås skole arrangerte torsdag ettermidda­g julegrante­nning og 60-årsjubileu­m for skolen i Kvås.

Kvås helselag og bygdelag deltok med å steke lappekaker for både store og små. Idrettslag­et i Kvås spanderte gløgg til alle som hadde møtt opp. FAU hadde kjøpt inn pølser i brød som alle kunne grille selv på en av de mange bålpannene som var satt ut.

Inntekten for kvelden går til nytt klatrestat­iv for elevene på skolen. Dette er noe elevene har ønsket i flere år.

Is-suksess

Etter mange kalde dugnadstim­er var skøyteisen i ballbingen endelig klar for bruk til glede for både store og små. Skøyteisen var stor suksess som tidligere år. Både nåvaerende elever og tidligere elever koste seg med skøytene på beina I flomlyset.

Julegrana i Kvås ble tent med musikk fra Lyngdal skolekorps i kulden utenfor Kvås barneskole. Dette er andre året det blir arrangert julegrante­nning på barneskole­n i Kvås.

Tidligere rektor og laerer ved Kvås skole Inger Marie Bastelid talte til bygda. Hun snakket om hvorfor skolen er så viktig for bygdesamfu­nnet som den er. Bastelid fortalte også om hvordan det hadde vaert å gå på skole i Kvås før Kvås barneskole ble bygget i 1963.

Nissen kom

Nåvaerende rektor Hanne Kristin Reitan talte også til de oppmøtte. Hun snakket blant annet om hvor enormt viktig skolen er for Kvås.

– Denne kvelden er et bevis på hvor viktig barna og skolen er for hele bygda. Det er rørende å se hvordan alle stiller opp for oss! sa Hanne Kristin Reitan.

Elevene i Kvås sang adventstid­a inn med Alf Prøysens Julekvelds­visa. Elevene ble noe ivrige da de så at julenissen kom på besøk før før de skulle begynne å synge. Elevene hadde noe å se frem til da de sang Julekvelds­visa av full hals.

Da de var ferdige ventet det gave fra nissen til alle sin glede. Pepperkake­r, mandarin og smågodt sponset av idrettslag­et fikk barna av nissen.

 ?? ?? Susanna Jagoda (fra venstre), Kristine Hjemlestad, Cornelia Våge Olsen, Ella Olsen Opsahl og Frida Byremo Eriksen koser seg rundt bålet.
Susanna Jagoda (fra venstre), Kristine Hjemlestad, Cornelia Våge Olsen, Ella Olsen Opsahl og Frida Byremo Eriksen koser seg rundt bålet.
 ?? ?? Frida Byremo Eriksen (t/v) og Ella Olsen Opsahl gjør seg klare til å spille med Lyngdal skolekorps.
Frida Byremo Eriksen (t/v) og Ella Olsen Opsahl gjør seg klare til å spille med Lyngdal skolekorps.
 ?? ALLE FOTO: BENJAMIN HJEMLESTAD ?? Lyngdal skolekorps fremfører julesanger ved den nytente julegrana.
ALLE FOTO: BENJAMIN HJEMLESTAD Lyngdal skolekorps fremfører julesanger ved den nytente julegrana.
 ?? ?? Rektor Hanne Kristin Reitan og laerer ved Kvås barneskole Birgitte Spilde.
Rektor Hanne Kristin Reitan og laerer ved Kvås barneskole Birgitte Spilde.
 ?? ?? Ella Olsen Opsahl (til venstre) sammen med Frida Byremo Eriksen.
Ella Olsen Opsahl (til venstre) sammen med Frida Byremo Eriksen.
 ?? ?? Kristine Hjemlestad (til venstre) og Cornelia Våge Olsen.
Kristine Hjemlestad (til venstre) og Cornelia Våge Olsen.
 ?? ?? Sissel Merethe Fleseland sammen med sitt barnebarn.
Sissel Merethe Fleseland sammen med sitt barnebarn.
 ?? ?? Julenissen delte ut godteri til alle barna.
Julenissen delte ut godteri til alle barna.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway