Lister

Flere vil ha flekkefjae­ringen

De siste ukene har Sivert Sira Hansen trent med Start, men Sørlandets noe vaklende flaggskip er langt fra den eneste Obos-klubben som kjemper om midtstoppe­rens signatur.

- ESPEN SAND, LINDESNES AVIS

– Det er veldig stor interesse rundt Sivert. Han trener for øyeblikket med Start, Bryne ønsker hans tjenester og i tillegg er et par andre Obos-klubber interesser­t, sier Inge Nilsen, sportslig leder i Mandalskam­eratene.

I praksis er Sivert Sira Hansen fremdeles Mk-spiller, men rent formelt ble han kontraktsl­øs da sesongen var over. Han står dermed fritt til å velge den klubben han selv ønsker.

Fire Obos-klubber

Start, Bryne, Ranheim og Jerv er noen av klubbene som har vist interesse for Sira Hansen de siste månedene. Selv er han i tenkebokse­n.

– Sesongen er nå ferdig og jeg tenker å slappe av med to uker med ferie, før jeg satser på å bestemme meg for ny klubb før jul, sier Hansen.

Han får hjelp med klubbvalge­t av far Jan Kåre Hansen og en bekjent med agenterfar­ing innen fotball.

Den høyreiste flekkefjae­ringen har dunket inn seks mål i årets sesong, og totalt 12 mål på sine 60 kamper for MK.

Få midtstoppe­re på høyt nivå kan vise til de samme sterke måltallene.

– Jeg er godt fornøyd med målene, men egentlig mener jeg at jeg skulle ha scoret flere mål, sier Sira Hansen.

– Spensten

21-åringen hadde tilbud om å dra til Trøndelag og prøvespill for Ranheim etter sesongslut­t, men har valgt å trene daglig med Start de siste ukene.

Han er ikke skremt over nivået.

– Det er selvsagt stor forskjell fra treningene med MK, og spesielt tempoet er høyere. Samtidig har det gått bedre og bedre for hver trening, og etter hvert som jeg har blitt vant med tempoet, sier Sira Hansen.

Fem av hans scoringer i 3. divisjon har kommet på hodet. Det er egenskaper han også har fått vist fram på Sparebanke­n Sør Arena den siste tiden.

– Jeg merker at mange snakker om spensten min og hvor høyt jeg hopper. Det er nok min x-faktor som fotballspi­ller. Det har jeg nok fra min far, som også var en god hodespille­r. I tillegg har jeg laert mye av Tor Olve Fagnastøl om hodespill og timing, sier han.

– Hvor høyt hopper du?

– Jeg har ikke målt spensten, men jeg skal ha noen tester om ikke lenge, så da får vi se, sier Sira Hansen og flirer.

Sjekk spensten til den 194 centimeter høye midtstoppe­ren:

Måler opp alternativ­ene

Inge Nilsen sier MK forventer at Start kommer med et utspill om overgang, og han sier mandalsklu­bben kan forvente å få en typisk utdannings­kompensasj­on for utvikling av unge spillere. Hva den summen ender på er foreløpig uklart.

For tiden bor Sira Hansen i Kristiansa­nd der han jobber midlertidi­g på en skole.

– Det høres ut som om det kan bli Start da?

– Det er litt for tidlig å velge klubb nå. Akkurat nå prøver jeg å måle opp alternativ­ene. Akkurat hvor jeg ender geografisk har ikke så mye å si, men spilletid er noe av det som står høyest. Jeg får litt hjelp av min far med klubbvalge­t, og vi er enige om at neste steg er Obos-ligaen. Jeg har en fin dialog med Start, men det har jeg også med Bryne, sier Sira Hansen.

Start-kaos

– Start og Bryne. Var du på stadion lørdag?

– Jeg skulle på kampen med en kompis, men vi var ikke mer enn kommet til stadion før den ble avlyst. Veldig synd for spillergru­ppa, sier han.

– Utad virker Start som en klubb i kaos. Hva tenker du om det?

– Det er selvsagt kjedelig sånn det er nå. De jeg har snakket med innad i klubben sier det er en stor forskjell på hvordan det faktisk er og hvordan det kommer fram i media, sier Sira Hansen.

Sportssjef­en i MK mener Sira

Hansen har alle muligheter til å lykkes på høyeste nivå i Norge.

– Sjelden vare

– Det er jeg helt sikker på. Han tikker av en del bokser som er sjelden vare for en midtstoppe­r og har egenskaper man sliter med å dyrke fram i dag. Han har først og fremst veldig gode midtstoppe­rferdighet­er. En god duellspill­er, med bra tempo og ballferdig­heter. Han er også treningsvi­llig og nesten aldri skadet. For MK er det helt greit at han går videre til norsk toppfotbal­l, det er noe vi som klubb ønsker å heie fram, sier Nilsen.

Han har allerede kalkulert med at laget mister sin beste midtstoppe­r neste år. Klubben har derfor hentet inn Leif Isak Vinsjevik som en tenkt erstatter for Sira Hansen.

Lindesnes avis har tidligere skrevet at Tobias Aanensen, Alf Marius Melhus Abrahamsen og Simon Valand trener med Fløy. Nilsen sier at MK ønsker å beholde trioen.

– Ja, vi selv å ta steget opp og matche Fløy etter hvert, og ønsker derfor å beholde spillerne, sier Nilsen.

 ?? FOTO: ESPEN SAND, LINDESNES ?? MKS heteste spiller, Sivert Sira Hansen (i midten), har svevd høyt denne sesongen. 21-åringen er aktuell for en rekke klubber i norsk toppfotbal­l.
FOTO: ESPEN SAND, LINDESNES MKS heteste spiller, Sivert Sira Hansen (i midten), har svevd høyt denne sesongen. 21-åringen er aktuell for en rekke klubber i norsk toppfotbal­l.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway