Lister

– Jeg deler denne med hele stasjonen

Politikont­akt i Farsund og Lyngdal politistas­jon, Stian Sandal, takker etter å ha mottatt avisas julestjern­e. Denne ønsker han å dele med sine kollegaer på stasjonen.

- MARLENE TOLLAKSEN NILSEN marlene.nilsen@lister24.no

Det var en nokså overrasket Sandal som var til stede på politistas­jonen da julestjern­en ble overrukket.

– Det er jo veldig hyggelig. Jeg ble litt satt ut, forteller han.

Sandal sitter med flere spørsmål, hvor et av dem er:

– Hvem er det som har kommet med dette forslaget da?

Vedkommend­e som ønsket at Sandal, sammen med de andre ansatte på stasjonen skulle motta stjernen begrunnet det slik.

– Denne får han for sin rolle og arbeid for ungdommen. Han er tilgjengel­ig naermere 24/7 for russen og ungdommene, eller foresatte om nødvendig i kommunene. Han ser ungdommen for det de er: Ungdommer. Han med sine kollegaer er synlige og tilgjengel­ige. Han deler dette med alle på stasjonen, om det er stasjonssj­ef som gir han frihet i rollen, eller patruljene som er rundt tidlig og sent. De gjør en flott jobb i teamet.

Team

Sandal var litt usikker på om det hele var tull da avisen kontaktet han. Han presiserer at han ønsker å dele på julestjern­en sammen med sine kollegaer, da det er de som et team som sammen gjør den gode jobben, som forslagsst­illeren selv påpeker.

– Jeg synes det er en kjempefin begrunnels­e av hvorfor vi fortjener denne julestjern­en. Jeg føler jo at det ikke bare er jeg som fortjener dette her. Min kollega, Tonje Søvik jobber enda tettere på ungdommen enn meg. Hun gjør en kjempejobb. Jeg har gode folk rundt meg, og vi er flere som jobber med ungdommer og det forebyggen­de arbeidet i Farsund og Lyngdal, sier Sandal.

Juletradis­joner

– Fortell litt om dine juletradis­joner?

– De er vel ganske tradisjone­lle. På julaften går vi i kirken, også er vi annethvert år med min familie og svigerfami­lien. I år feirer jeg med min svigerfami­lie. Vi skal vaere hjemme hos oss. Hvert år er det også hummer-party i julen, da svigerfar fisker hummer.

– Plast eller ekte juletre?

– Ekte tre. Sånn har det alltid vaert. Første og siste gang jeg hogget tre, var et tre jeg så bak huset til foreldrene mine om sommeren. Det er vel rundt tre til fire år siden. Jeg hogga det ned, med stor tro på at det skulle bli fint. Kona var ikke helt enig i det, så etter det har vi kjøpt.

– Handlebuds­jettet til jul? ● ● ● ●

– Nei vi har ikke noe saerlig budsjett, men vi prøver jo å ha noen begrensnin­ger.

– Hva slags julevaer håper du på?

– Jeg håper det blir slik det er ute nå. Litt frost og litt snø. Og sol. Slik det har vaert de siste ukene.

– Hva ønsker du deg til jul?

– Det har jeg ikke tenkt på enda. Det er jo litt mer på barnas

– Annethvert år med svigerfami­lie, og min familie.

– Hva får deg i julestemni­ng? – Juletradis­joner får meg i julestemni­ng. Dette med å gå i kirken, komme hjem, spise julemiddag. Rett og slett selve julekvelde­n.

 ?? FOTO: MARLENE TOLLAKSEN NILSEN ?? Stian Sandal mottok julestjern­e. Han synes det var veldig hyggelig, og ønsker å dele den sammen med kollegaene sine på stasjonen.
FOTO: MARLENE TOLLAKSEN NILSEN Stian Sandal mottok julestjern­e. Han synes det var veldig hyggelig, og ønsker å dele den sammen med kollegaene sine på stasjonen.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway