Lister

Snøkanon skaper økt aktivitet

Tirsdag var det offisiell åpning av den nye snøkanonen på Vesterdale­n skole i Kvinesdal.

- BJØRN HOEL bjorn@lister24.no

Det opplyser rektor Jostein Alvestad Kydland.

– Snøkanonen har allerede vaert i drift og akebakken har vaert i bruk i flere dager, fortsetter han.

Det er litt over 50 elever ved Vesterdale­n skole, og de storkoser seg i snøen.

Startet for ett år siden

Kydland forteller at for ett år siden startet FAU (Foreldrerå­dets arbeidsutv­alg) arbeidet med å samle inn penger og skaffe sponsorer for å kjøpe inn en snøkanon til skolen. De har også arrangert dugnad og ryddet slik at det nå er flere akebakker.

– Dette er blitt kjempebra, og aktivitete­n blant elevene i friminutte­ne har økt, som er bra for elevene, fortsetter Kydland. Han fortsetter:

– Vi kjører snøkanonen på dagtid. Vi har et FAU som stiller opp for barna og har sørget for at vi nå har snø i akebakken både i skoletiden og på fritiden. Det er stappfullt med elever her i friminutte­ne og vi ser også at det er elever her på ettermidda­gene. Så dette har vaert en kjempesuks­ess.

Foreldre som stiller opp

Rektoren tilføyer at de er så glade for at elevene har foreldre som stiller opp og bidrar.

– Så legger vi på skolen til rette for at dette kan driftes. Tirsdag stilte representa­nter fra sponsorene opp for å se hva de har bidratt til. FAU og elevrådet var også til stede, forklarer han.

Elevrådsle­der Tøri Edvardsen Moi opplyser at nå er akebakken blitt mye bedre med ordentlig snø.

– Før var det bare litt snø og gress. Nå er det flere som aker og det er mer å gjøre i friminutte­ne. Vi er kjempeglad­e for at vi har fått snøkanon, uttaler Tøri Edvardsen Moi.

Overveldet av støtten

Fau-leder Lena Hauge Omland sier at de er overveldet over støtten fra naeringsli­vet og grendelage­t, og at dette hadde aldri gått uten dem.

– Dette er gøy for alle i grenda og blir en samlingspl­ass for alle. Ikke bare for elevene på skolen. Vi er kjempeforn­øyd, fastslår Omland.

 ?? FOTO: PRIVAT ?? På bildet ser vi fra venstre Janne Nordås Gilja Omland (FAU), Evy Sanden Eie (FAU), Dag Arne Omland (Flekkefjor­d Elektro), Ove Kjell Sindland (vaktmester), Lena Hauge Omland (FAU), Constanse Treland (Sparebanke­n Sør), Tone Egeland Syvertsen (Kvinesdal Sparebank) og Henriette Holm (Kvina Maskin). Foran fra venstre: Jan Kåre Dugan Eftestøl (elevråd), Tøri Edvardsen Moi (elevråd), Teodor Tjørnhom Nedland (elevråd), Bendik Eftestøl (elevråd), Matteus Rafoss Aagedal (elevråd), Jostein Alvestad Kydland (rektor) og August Gyland (elevråd).
FOTO: PRIVAT På bildet ser vi fra venstre Janne Nordås Gilja Omland (FAU), Evy Sanden Eie (FAU), Dag Arne Omland (Flekkefjor­d Elektro), Ove Kjell Sindland (vaktmester), Lena Hauge Omland (FAU), Constanse Treland (Sparebanke­n Sør), Tone Egeland Syvertsen (Kvinesdal Sparebank) og Henriette Holm (Kvina Maskin). Foran fra venstre: Jan Kåre Dugan Eftestøl (elevråd), Tøri Edvardsen Moi (elevråd), Teodor Tjørnhom Nedland (elevråd), Bendik Eftestøl (elevråd), Matteus Rafoss Aagedal (elevråd), Jostein Alvestad Kydland (rektor) og August Gyland (elevråd).
 ?? FOTO: PRIVAT ?? Flere elever er aktive i friminutte­ne på grunn av snøkanonen (til høyre på bildet) på Vesterdale­n skole i Kvinesdal, ifølge rektor Jostein Alvestad Kydland.
FOTO: PRIVAT Flere elever er aktive i friminutte­ne på grunn av snøkanonen (til høyre på bildet) på Vesterdale­n skole i Kvinesdal, ifølge rektor Jostein Alvestad Kydland.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway