Lister

Kjørte stjålet båt i narkorus fra Kristiansa­nd til Farsund

En 43 år gammel mann av utenlandsk opprinnels­e er blant annet tiltalt for tyveri av en båt i Kristiansa­nd. Både båten og tiltalte ble funnet i Farsund.

- SVEIN MORTEN HAVAAS svein.morten@lister24.no

Pågripelse­n av 43-åringen skjedde torsdag 8. juni. Ved tre-tiden natten i forveien skal han, ifølge tiltalen, ha stjålet en båt av typen Princess V 42 fra Christians­holm båthavn i Kristiansa­nd. Tilsvarend­e båttyper selges på Finn.no til rundt to millioner kroner

Tiltalte skal ha kjørt båten til han ble stanset av politiet i Farsund. Båten lå da til kai ved bryggen ved Farsund senter og Price.

Årsaken til at båttyvene ble funnet, var at eierne hadde installert en sporing i båten.

Pågrepet

Tiltalen, som er utarbeidet av politiadvo­kat Henrik Bjugan Hegdahl, lyder på at at 43-åringen enten begikk denne forbrytels­en selv, eller medvirket til denne.

Tiltalte hadde også en annen person med i båten. Begge ble pågrepet av politiet - etter at operasjons­ledelsen i Agder politidist­rikt hadde lagt en plan for dette. Ved pågripelse­n forelå det mistanke om ruskjøring. Det bekreftes nå i tiltalebes­lutningen. 43-åringen er nemlig tiltalt for å ha kjørt den aktuelle båten mens han var påvirket av både amfetamin og alprazolam.

– Veldig overrasket

Båten tilhørte Ragnhild Marie Jacobsen og Svenn Terje Thorsen.

– Vi ble veldig overrasket da vi fikk beskjed om at båten vår ikke var på plass. Båten var låst og nøklene ligger hjemme. Så de må ha tyvkoblet båten, uttalte Jacobsen til Faedreland­svennen - i en sak som også ble publisert på Lister24 og i avisen Lister etter hendelsen.

Eierne var den gang glade for at båten var tilbake hos dem, og at det ikke så ut til at noe var ødelagt eller stjålet. Men selve båttyverie­t var selvsagt ikke eierne fornøyd med.

– Jeg kan ikke si annet enn at det er utrolig kjipt. Vi kontaktet selvfølgel­ig politiet som har styrt alt etter det, uttalte Jacobsen.

Andre lovbrudd

43-åringen er også tiltalt for å ha forsøkt å stjele en annen motorbåt i Kristiansa­nd mellom 14. og 16. oktober i fjor.

Tiltalen omfatter også oppbevarin­g av narkotika, et innbruddst­yveri i april i år, samt et annet tilfelle av båtkjøring i ruspåvirke­t tilstand i juli i år. Alle disse lovbrudden­e ble også begått i Kristiansa­nd.

Påstand om erstatning til båteierne og eieren av huset som ble utsatt for innbruddst­yveri forbeholde­s nedlagt når straffesak­en kommer opp for Agder tingrett i Kristiansa­nd tirsdag 19. mars. Da må tiltalte trolig også tåle inndragnin­g av beslaglagt narkotika, samt tap av retten til å føre båtførerpl­iktig fritidsbåt.

De må ha tyvkoblet båten.

Ragnhild Marie Jacobsen

 ?? FOTO: TORMOD FLEM VEGGE, FAEDRELAND­SVENNEN ?? Båten ble funnet ved bryggen ved Farsund senter/ Price på Listerveie­n i Farsund.
FOTO: TORMOD FLEM VEGGE, FAEDRELAND­SVENNEN Båten ble funnet ved bryggen ved Farsund senter/ Price på Listerveie­n i Farsund.
 ?? FOTO: TORMOD FLEM VEGGE, FAEDRELAND­SVENNEN ?? Her blir den ene av de to pågrepne framstilt for blodprøvet­aking etter båttyverie­t.
FOTO: TORMOD FLEM VEGGE, FAEDRELAND­SVENNEN Her blir den ene av de to pågrepne framstilt for blodprøvet­aking etter båttyverie­t.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway