Lister

– Vi trenger dette sykehuset

Mange deltok under fakkeltoge­t i Flekkefjor­d tirsdag kveld. Faklene lyste opp gatene for å vise støtte for å bevare Flekkefjor­d sykehus.

- MARLENE TOLLAKSEN NILSEN marlene.nilsen@lister24.no

Fakkeltoge­t gikk fra jernbanen i Flekkefjor­d, via sykehuset og ned til Grand hotell hvor sykehusled­elsen sammen med styret deltok på seminar.

Leder i aksjonskom­iteen Bevar Flekkefjor­d Sykehus, Sigmund Kroslid forventet et stort oppmøte da Lister tok en prat med ham noen minutter før fakkeltoge­t startet.

– Nå tippet vi grundig feil sist gang da vi trodde det skulle komme tusen mennesker for å delta i fakkeltoge­t, men så kom det fem ganger så mye. Vi har ikke satt noe tall, men vi håper det kommer mye folk, sier Kroslid.

Støtter sykehuskam­pen

At flere valgte å støtte aksjonskom­iteen var det ingen tvil om. Her var både politikere, banksjefer, industriar­beidere, voksne og barn.

To kompiser som valgte å delta i fakkeltoge­t var Ihor Dvornikov og Suliaiev Vladymyr fra Flekkefjor­d.

– Vi trenger dette sykehuset. Vi liker ikke tanken på å kjøre til Kristiansa­nd eller Stavanger. Vi har jo også barn - og vi vil at de skal ha et akutt - og traumetilt­ak i naerheten av hjembyen sin, forteller de.

– Dette er andre gang vi deltar i dette fakkeltoge­t. Det er utrolig fint å se hvor mange som deltar her. Det er jo et lignende problem andre steder også i landet, så det er viktig å vise markering ikke bare for Flekkefjor­d, men for de andre sykehusene også, sier ekteparet Ingfrid - og Charles Strømland, sammen med Bjarne Myhre.

Da de glødende faklene naermet seg Flekkefjor­d sykehus, tok toget en liten pause.

Pausen ble kortvarig, men deltakerne mottok jubel fra flere ansatte på sykehuset som sto utenfor for å heie dem frem.

Turen gikk så videre ned til Grand hotell.

Appell

Ved Grand hotell avsluttet fakkeltoge­t, og flere sto samlet for å høre appellen til Kroslid, og daglig leder i Lister naeringsfo­rening, Hans Fredrik Grøvan.

– Skulle ting vaere akutt, er det selvsagt ønskelig å ha muligheten til å få hjelp på en fortest mulig måte - lokalt. Det å ta sjansen på at vi skal få igjen i form av transportm­uligheter med ambulanser og helikopter er en trøst, men er nok allikevel ikke en løsning vi kan slå oss helt til ro med, sier Kroslid innledende.

– Så har vi vaert tydelig med innspill til sykehussty­ret i forhold til saken som skal behandles onsdag (se egen sak). Vi ønsker gjerne at de hører på de innspillen­e vi har gitt, for det er saerdeles vesentlig at vedtaket blir hørt. Jeg vil ønske alle de som jobber på sykehuset all lykke med at de nå skal i gang med en prosess, som gjør at de kan utvikle sykehuset til å bli enda bedre enn det har vaert, avsluttet han.

– Vår klare oppføring til styret i kveld er å gjennomfør­e studievedt­aket vi har foreslått, sier Grøvan som refererer til Nordsjø-turnusen under appellen.

Grøvan kunne fortelle til Lister24 at han var ekstremt glad for at så mange valgte å stille opp i fakkeltoge­t.

– Dette er jo en sak som gjelder folk flest. Det handler om naeringsli­v, helse og trygghet. Det ligger jo et stortingsv­edtak i bunnen her, men vi har en god og sterk sak. Derfor er dette fakkeltoge­t så utrolig viktig, sier han.

Rørt

Førstekand­idat for Krf i Flekkefjor­d, Arne Birkedal ønsket også å vise sin støtte for sykehuset. Han var nokså overveldet over oppmøtet tirsdag kveld. Han kunne fortelle at han observerte en rørt Kroslid, men utelukket ikke at han selv også ble veldig rørt.

– Dette viser jo bare at vi brenner for sykehuset vårt. Det er jo også deltakere fra andre kommuner her, blant annet ordføreren i Kvinesdal, Per Sverre Kvinlaug. Det viser jo et bredt engasjemen­t, og jeg må innrømme at jeg også synes det er veldig rørende.

 ?? ALLE FOTO: MARLENE TOLLAKSEN NILSEN ?? Tirsdag kveld ble det arrangert fakkeltog for bevaring av Flekkefjor­d sykehus.
ALLE FOTO: MARLENE TOLLAKSEN NILSEN Tirsdag kveld ble det arrangert fakkeltog for bevaring av Flekkefjor­d sykehus.
 ?? ?? Leder i Lister naeringsfo­rening, Hans Fredrik Grøvan var også til stede under fakkeltoge­t i Flekkefjor­d tirsdag kveld.
Leder i Lister naeringsfo­rening, Hans Fredrik Grøvan var også til stede under fakkeltoge­t i Flekkefjor­d tirsdag kveld.
 ?? ?? De ansatte ved sykehuset heiet frem de som gikk i fakkeltoge­t.
De ansatte ved sykehuset heiet frem de som gikk i fakkeltoge­t.
 ?? ?? Flere deltok med plakater for å vise frem sitt budskap.
Flere deltok med plakater for å vise frem sitt budskap.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway