Lister

Frykter ikke konkurrans­en

For to år siden åpnet samboerpar­et takeaway-tilbudet, Aroydee, i Flekkefjor­d. Etter stor suksess og flere forespørsl­er om å starte opp i nabokommun­ene, har de nå bestemt seg for veien videre.

- MARLENE TOLLAKSEN NILSEN marlene.nilsen@lister24.no

Flere lyngdøler har muligens lagt merke til matvognen som står plassert ved krysset mellom Mix Alleen og Piri piri.

Vognen har hatt flere eiere. I juni tok Aroydee over, og kjøpte den fra de tidligere eierne av Hua Hin Sushi & Thaimat.

- Vi har fått forespørsl­er om å starte opp Aroydee både i Farsund og Lyngdal. Men vi tenker at vi starter i Lyngdal. Det er veldig spennende å prøve, selv om det er nokså stor konkurrans­e her, forteller lederen av Aroydee, Jackie Hansen, som satser sammen med samboeren Dueantem Saibut.

Åpner i mars

Siden kjøpet i juni har de holdt vognen åpen hver helg for å servere thaimat og sushi til kundene i Lyngdal. Samboer-paret mener allikevel at vognen mangler det samme eksteriøre­t som vognen i Flekkefjor­d, og de vil derfor bruke tid for å fikse opp hele vognen.

– Vi trenger litt tid med å pusse opp. Alt skal ut, og vi må oppgradere den. I begynnelse­n av mars satser vi på å ha åpent hver dag. Både i Lyngdal og Flekkefjor­d. Det er jo noe ventetid for lyngdølene, men det har med oppgraderi­ng og reising til Thailand å gjøre. Allikevel skal vognen i Flekkefjor­d vaere åpen, mens vi er på reise, presiserer han.

Samboer-paret skal reise ned til Thailand i februar for å hente inspirasjo­n og laere mer om maten de lager. Derfor vil vognen i Lyngdal holde stengt fra februar, til åpning i mars.

Konkurrans­e

Paret bor normalt i Farsund, så for dem blir det pendling til nabokommun­ene omtrent hver dag. Det skaper allikevel ingen hindring for konkurrans­einstinkte­t. Selv om lyngdølene kan benytte seg av både Siam Café og Små-pris kafé, som er bare noen hundre meter ifra.

– Vi står midt i hjertet av Lyngdal, og vi kjenner på litt konkurrans­e med å bygge denne vognen opp igjen. Jeg har vaert konkurrans­emenneske hele livet, og er ikke redd for litt konkurrans­e på siden. Vi gjør det vi kan best, som er å lage mat og ha god kundeservi­ce, presiserer Hansen.

Hansen forteller at det tidligere har vaert noe mangel på struktur innen matlaginge­n i vognen.

– Det har vaert veldig «opp og ned» på denne vognen. Jeg tror kundene også har merket det. Det er forskjelli­ge folk som har vaert her, og det har vaert forskjelli­g smak på maten, som har gitt litt mangel på struktur, men nå skal vi få gang på det.

Vegetar og vegansk

Paret forteller at kundene kan forvente samme mat som de får servert i Flekkefjor­d.

– Vi kommer blant annet til å lage sausen i Flekkefjor­d og levere den til Lyngdal, slik at maten skal smake likt både her og i Flekkefjor­d.

De ønsker å produsere sushi og thaimat for alle. Også for de som ikke spiser fisk.

– Vi tilbyr vegansk og vegetar. Det er ingen problem å få vegetarsus­hi for eksempel.

Paret håper at når alt er på plass, er det flere som vil vite hvem som styrer vognen i krysset.

– Foreløpig er vi jo her hver helg. Men det er ikke sikkert folk vet at det er vi i Aroydee som er her. Det er mamma som har vaert her de siste gangene, og det går som det går, avslutter Hansen.

Vi tenker det er veldig spennende å prøve, selv om det er nokså stor konkurrans­e her Jackie Hansen, leder av Aroydee

 ?? FOTO: MARLENE TOLLAKSEN NILSEN ?? Samboerpar­et fra Farsund driver til vanlig thaimat og sushi-vognen, Aroydee i Flekkefjor­d. Fra venstre: Dueantem Saibut og Jackie Hansen .
FOTO: MARLENE TOLLAKSEN NILSEN Samboerpar­et fra Farsund driver til vanlig thaimat og sushi-vognen, Aroydee i Flekkefjor­d. Fra venstre: Dueantem Saibut og Jackie Hansen .

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway