Lister

Busspassas­jerer må stå ute på kveldstid

Fortsatt må busspassas­jerer vente utendørs på bussen i Lyngdal på kveldstid. Nå ser Agder kollektivt­rafikk, AKT, på muligheten for å justere avgangstid­er.

- TORREY ENOKSEN torrey@lister24.no

Bakgrunnen for at det kan bli endringer i avgangs- eller ankomsttid­ene på kveldsbuss­en fra Kristiansa­nd til Lyngdal og videre Farsund, er at passasjere­ne i dag må stå ute i all salgs vaer ved terminalen i Lyngdal sentrum.

Venteromme­t, hvor det også er toaletter, stenger ved 18-tiden som følge av at det har vaert en del haerverk ved stasjonen.

Kaldt

I februar i år utfordret Anja Wormsen, AKT med at ventede passasjere­r ved Lyngdal terminal etter klokken 18 må stå ute i all slags vaer.

Senest i forrige uke, etter at hun hadde reist med tog fra Oslo som korrespond­erer med den siste bussen fra Kristiansa­nd til Lyngdal og videre til Farsund, ble hun og medpassasj­erene som skulle til Farsund stående ute i to-tre kuldegrade­r i rundt 25 minutter.

- De 25 minuttene vi må vente på bussen er lange og iskalde og det begynte å snø. Ti måneder etter at jeg først tok opp saken om dårlig tilbud til reisende med bussen, er det fortsatt ikke noe forslag til forbedring fra AKT. Jeg mener vi må kunne forvente et svar og en seriøs behandling av saken når en slik problemsti­lling tas opp. Det kan virke som AKT ikke ønsker folk skal velge bussen, eller vil de kanskje aller helst legge ned hele ruta? Hvorfor skal vi godta et så dårlig kveldstilb­ud, skriver Wormsen i en e-post til Lister24.

Bussbytte

For å bedre reiseopple­velsen og tilbudet til dem som skal reise videre med korrespond­erende buss, mener hun at venteromme­t i det minste må vaere åpent til etter at siste buss har reist.

Wormsen viser også til mobilitets­planen for Agder der forbedring av tilbudene i distrikten­e og hvordan en kan forbedre forholdene på stoppested­ene.

– Etter min mening ekskludere­r det folk fra å ta bussen, når en må stå så lenge ute og fryse i mørket for å komme seg videre. Å bytte buss kan også vaere slitsomt hvis man har reist langt eller har mye bagasje. Hvis du trenger å gå på toalettet, er det ingen tilbud. Før kunne man komme helt hjem uten å bytte buss. Så ble det innført bussbytte og ventetid i Lyngdal, skriver hun.

Tror på løsning

Nå signaliser­er ledelsen i Agder Kollektivt­rafikk, AKT, at de vil vurdere å endre tidene på de siste avgangene fra Lyngdal terminal.

– Det har dessverre vaert en del hendelser rundt det venteromme­t. Slik vi vurderer det, mener vi det ikke er riktig å utvide åpningstid­ene fordi det ikke får stå i fred. Vi har derfor endret slik at buss nummer 230 til Farsund og Lista klokken 21.55 snur på direkten, og vi vil se på å endre noe på avreisetid­en for den siste bussen fra Kristiansa­nd til Lyngdal, slik at den treffer bedre på avreisetid­en for bussen til Farsund fra Lyngdal. Vi tror dette er løsbart, og vi håper å kunne gjøre den justeringe­n ved neste ruteendrin­g, sier produksjon­ssjef i Agder Kollektivt­rafikk, Njål Møller, til Lister24.

 ?? FOTO: PRIVAT ?? Anja Wormsen mener venteromme­t ved Lyngdal terminal bør vaere åpent fram til siste bussavgang, etter at hun nylig måtte stå ute og vente i 25 minutter på korrespond­erende buss til Farsund.
FOTO: PRIVAT Anja Wormsen mener venteromme­t ved Lyngdal terminal bør vaere åpent fram til siste bussavgang, etter at hun nylig måtte stå ute og vente i 25 minutter på korrespond­erende buss til Farsund.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway