Lister

Så skilt-tyven i aksjon

På kvelden den 30. november våknet en huseier på Snartemo av lyder på tunet. Sammen med fruen oppdaget de en maskert person som stjal bilskilten­e og la på sprang.

- MALENE SØRENSEN LUNDBERG malene@lister24.no

Huseieren, som ønsker å vaere anonym, forteller at han og fruen hadde lagt seg tidlig den kvelden. Halvveis inni søvnen våknet han av lyder utendørs klokken 23. Samboeren gløttet ut mellom persiennen­e og så en uvedkommen­de som fjernet registreri­ngsskilten­e på bilen.

– Parkerings­plassen står rett foran huset, så når jeg ser ut soveromsvi­nduet mitt ser jeg rett ned på bilen. Siden det var ti minusgrade­r fikk jeg på meg noen klaer før jeg løp ned. Men da var han ferdig med begge skiltene, så han la på sprang og var av sted.

Advarer andre

Han ønsker å dele sin opplevelse for å advare andre i Snartemo-området. Han synes det mest oppsiktsve­kkende er at tyveriet foregikk med folk hjemme, tidlig på kvelden.

– Folk er så freidige at de kommer når folk ikke har sovnet engang. Man bør ha kamera, det er en billig investerin­g. Hadde jeg fått en melding bare litt før så hadde jeg rukket å springe ut og stoppe det.

– Men da kunne det blitt en konfrontas­jon?

– Ja, absolutt. Men det var en liten kar.

Ifølge Snartemo-mannen er det ikke første gang privatpers­oner blir utsatt for tyveri eller annet ugagn i distriktet. Han nevner at det har vaert flere episoder med stjålne skilt og innbrudd i hytter.

– Jeg tror vi vil se mer tyverier fremover nå som folk har dårligere økonomi. Det er bare å gradere seg deretter.

Sikret spor

Selv har han politianme­ldt forholdet, noe politiet bekrefter. Men bileieren har også tydd til egen «etterforsk­ning»:

– Jeg har tatt bilder av fotsporene, sålen og hjulsporen­e. De dekksporen­e jeg har fått analysert er av merket «Nokian hakka 7».

– Er det slikt vanlige folk finner lett ut av?

– Jeg har spurt en spesialist. I tillegg venter han på å få tilsendt videooppta­k fra tre ulike kameraer langs den naerliggen­de veistrekni­ngen.

– Mitt skilt er utenlandsk­registrert firmabil, så for mitt vedkommend­e må jeg frakte bilen ned til Finland i kontainer for å vise det på biltilsyne­t, og så blir det utstedt et skilt mens bilen venter i en uke på at det skal lages, for deretter å sendes tilbake i kontainer. Så det er snakk om en kostnad på mellom 35–40.000 kroner bare for å få nye skilter på den. Det er utrolig kjipt.

Han mener det er åpenbart at ungdom står bak, og begrunner det blant annet med at profesjone­lle i det minste ville ventet til det ble natt og folk sover.

– Det er skremmende at det skjer så tidlig på kvelden. Det var mørkt i huset, men i og med at det stod to biler på utsiden skjønner de jo at det er noen folk hjemme.

 ?? FOTO: PRIVAT ?? Huseieren som opplevde å bli frastjålet bilskilten­e sine dokumenter­te fotspor og dekkspor.
FOTO: PRIVAT Huseieren som opplevde å bli frastjålet bilskilten­e sine dokumenter­te fotspor og dekkspor.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway