Lister

Ingen vil vaere kommuneove­rlege

Lyngdal kommune har fortsatt ingen ny kommuneove­rlege på plass.

- TORREY ENOKSEN torrey@lister24.no

Halvannet år etter at Henriette Pettersen sa opp sin stilling som kommuneove­rlege i Lyngdal, sliter Lyngdal kommune med å få besatt stillingen.

– Det viser seg at det dessverre er vanskelig å få ansatt ny kommuneleg­e i Lyngdal kommune. Ingen eller få søkere har preget de siste utlysninge­ne. Dette er en utfordring vi ser i flere kommuner og rekrutteri­ng av forskjelli­ge legetjenes­ter synes å bli vanskelige­re og vanskelige­re. Jeg er positivt anlagt og tenker at det plutselig ordner seg. Vi må kanskje tenke litt ekstra kreativt, prøve å kombinere en slik stilling med annen type legearbeid og gjøre stillingen mest mulig attraktiv. skriver ordfører Unni Nilsen Husøy.

Delte kommuneove­rlege

Siden april 2022 har stillingen vaert utlyst hele fem ganger. Tre personer har fått tilbud om stillingen, men har takket nei.

Sist sommer forsøkte Lyngdal kommune og Flekkefjor­d kommune å lyse ut en felles kommuneove­rlege, der tanken var var at de to kommunene skulle få til et permanent samarbeid.

De to kommunene samarbeide­t om en felles kommuneove­rlege fra juli 2022 og fram til i høst, da davaerende kommuneove­rlege Ole Vassbø vikarierte i en deltidssti­lling for å håndtere de lovpålagte oppgavene i Lyngdal.

Etter at Flekkefjor­d tidligere i år fikk ansatt ny kommuneove­rlege, har Vassbø fulgt opp de lovpålagte kommuneove­rlegeoppga­vene for Lyngdal fra Karmøy,

som han flyttet til i høst. Denne avtalen gjelder ut året.

Aktuelt med samarbeid

Nå må Lyngdal kommune igjen ut og lete etter en person som kan inneha stillingen som kommuneove­rlege.

Ordfører Nilsen Husøy mener tanken om en felles kommuneove­rlege for flere kommuner i Lister, kan vaere aktuell.

- Et samarbeid med nabokommun­ene er jo absolutt aktuelt hvis det hadde gitt en god løsning til det beste for kommunene og den ansatte, mener ordfører Nilsen Husøy.

– Flekkefjor­d har fått ansatt en kommuneove­rlege nå. Hvis kommunedir­ektørutval­get i Lister Interkommu­nale politiske råd mener at dette bør vaere en sak, så tar vi det eventuelt derfra, skriver Flekkefjor­ds ordfører Torbjørn Klungland i en melding til Lister24.

 ?? FOTO: MALENE SØRENSEN LUNDBERG ?? Ola Vassbø har fungert som kommuneove­rlege i en deltids vikarstill­ing siden juli i fjor. Fram til årsskiftet håndterer han kommuneove­rlegeoppga­vene i Lyngdal fra Karmøy.
FOTO: MALENE SØRENSEN LUNDBERG Ola Vassbø har fungert som kommuneove­rlege i en deltids vikarstill­ing siden juli i fjor. Fram til årsskiftet håndterer han kommuneove­rlegeoppga­vene i Lyngdal fra Karmøy.
 ?? FOTO: TORREY ENOKSEN ?? Ordfører i Lyngdal, Unni Nilsen Husøy, mener et samarbeid med andre kommuner kan vaere aktuelt dersom det blir aktuelt at flere kommuner må dele på kommuneove­rlege.
FOTO: TORREY ENOKSEN Ordfører i Lyngdal, Unni Nilsen Husøy, mener et samarbeid med andre kommuner kan vaere aktuelt dersom det blir aktuelt at flere kommuner må dele på kommuneove­rlege.
 ?? FOTO: TOM ARILD STØLE ?? Etter å ha lyst ut stillingen for femte gang på litt over halvannet år, har Lyngdal kommune ikke fått ansatt ny kommuneove­rlege
FOTO: TOM ARILD STØLE Etter å ha lyst ut stillingen for femte gang på litt over halvannet år, har Lyngdal kommune ikke fått ansatt ny kommuneove­rlege

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway