Lister

Får støtte til å bygge lokal traineeord­ning

Lister Nyskaping får 800.000 kroner årlig fra Agder fylkeskomm­une til å bygge en traineeord­ning i samarbeid med lokalt naeringsli­v.

- SVEIN MORTEN HAVAAS svein.morten@lister24.no

Det er klart etter at Agder fylkesting­et tirsdag vedtok neste års budsjett og økonomipla­nen for 2024–2027.

Hovedmålet med den nye ordningen er å rekruttere og beholde ung arbeidskra­ft i Lister-regionen.

– Dette er viktig steg i riktig retning for å gjøre Lister til et attraktivt arbeidsmar­ked som tiltrekker seg fremtidens kompetanse. Ordningen vil også bidra til verdiskapi­ng og utvikling i etablerte naeringer, tilrettele­gge for nye naeringer og fremme bolyst i regionen, uttaler daglig leder i Lister Nyskaping, Christiane Skage, i en utsendt pressemeld­ing.

Traineeord­ningen vil starte opp i 2024, og skjer i tett samarbeid med lokale bedrifter for å tilpasse Lister-regionens egne behov og utfordring­er.

– Det gir bedriftene muligheten til å tilpasse opplaering­sprogramme­t for å møte lokale forhold og utvikle talenter som er godt kjent med de unike aspektene ved naeringsli­vet i vårt område.

Det vil igjen føre til at befolkning­en i Lister får riktig kompetanse med tanke på naeringsli­vets og samfunnets behov, sier Skage.

Det fremgår av pressemeld­ingen at det er Høyres gruppelede­r i fylkesting­et, Torunn Ostad, som har stått i bresjen for å få gjennom ordningen.

– Dette er en svaert spennende satsing som vi er glade for å kunne vaere med på å realisere. Dette passer godt inn i de borgerlige partienes satsing på kompetanse. Naeringsli­vet i Lister er viktig for hele Agder, og nå får de enda et verktøy for å rekruttere unge til regionen, uttaler hun.

Et av målene er at 75 prosent av kandidaten­e skal bli igjen i regionen etter endt traineeper­iode. For å få til det fokuserer Lister Nyskaping også på å bygge et miljø rundt traineene.

Allerede før oppstart har 13 bedrifter meldt sin interesse for ordningen.

 ?? ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway