Lister

Langt nede etter Vålerengas nedrykk

Stefan Strandberg hadde en natt utenom det vanlige etter Vålerengas nedrykk fra Eliteserie­n. I et intervju åpner han opp om sesongen og valgene han har tatt.

-

Landslagss­topperen stilte mandag opp i et intervju som er publisert på klubbens nettsider.

Strandberg forlot stadion uten å snakke med pressen etter tapet for Kristiansu­nd søndag.

– Jeg har det tøft. Det er litt vanskelig å sette ord på. Det har vaert en lang natt og jeg har kastet opp sikkert 15 ganger. Om det er grunnet situasjone­n eller kroppen vet jeg ikke. Det har vaert en tøff natt, som det sikkert har vaert for alle som er glad i Vålerenga, sier Strandberg i intervjuet.

Vålerenga ledet 2-0 etter bortekampe­n i Kristiansu­nd, men på hjemmebane måtte de blåkledde se at nordmøring­ene kjempet seg tilbake og sendte kampen til ekstraomga­nger.

– En jaevlig følelse

Der endte det med Kbk-jubel og opprykk. For Vålerenga ble det en svaert tung kveld.

– Det har vaert en lang sesong med mye motgang. Vi har hatt perioder der vi har vaert OK, og til tider bra, men altfor lange perioder og altfor mange kamper der vi ikke har vaert på nivå. Og så blir det summert opp i en hjemmesitu­asjon der vi ikke har vaert i naerheten av gode nok, sier Strandberg.

– Det er en jaevlig følelse og situasjon. Man er bare trist og lei seg. Man synes synd på seg selv og alle som er glad i Vålerenga, fortsetter han.

I sesongavsl­utningen kjempet Vålerenga for å slippe direkte nedrykk. Som en konsekvens av det bestemte Strandberg seg for å si nei til alt av mediehenve­ndelser.

– Det har vaert ekstremt mye kjør på meg helt siden jeg kom tilbake hit igjen. Jeg har til tider følt at det har vaert for mye Strandberg FC i stedet for Vålerenga, og slik skal det ikke vaere. Vålerenga er mye større enn meg og jeg er bare en bitte liten del av det. Det har vaert vanskelig å fokusere nok og bidra på best mulig måte, sier kapteinen.

– Folk har ikke peiling

Strandberg sier at hets i sosiale medier har gått inn på ham og de rundt. 33-åringen peker også på at han er et vanlig menneske utenfor fotballban­en.

– Spesielt med sosiale medier og den biten, og hvor ofte det blir en sannhet blant folk selv om de ikke har greie på det de snakker om. Det er mange som mener noe og så tror folk på det. Vi har hjulpet mange som har slitt med det, og så har det i en lang periode vaert en eller annen greie mot meg. Jeg skal greie å stå i det selv om det er tøft, men det er tøffere på de som står meg naer. For de har det vaert ekstremt tøft en lang, lang periode, sier Strandberg.

Han antyder også at han på et personlig plan har hatt et utfordrend­e år.

– Folk har ikke peiling på hva som foregår privat og ting jeg har gått gjennom i løpet av dette året. Det er ingen som har greie på det, og jeg er ikke klar til å sitte og snakke om alle ting. Kanskje en dag.

Strandberg har kontrakt med Vålerenga ut 2024.

– Vålerenga skal komme tilbake igjen, konstatere­r kapteinen.

 ?? FOTO: FREDRIK VARFJELL / NTB ?? Stefan Strandberg bryter tausheten etter Vålerengas nedrykk.
FOTO: FREDRIK VARFJELL / NTB Stefan Strandberg bryter tausheten etter Vålerengas nedrykk.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway