Lister

Vil ha ungdommen med på Flipside-avgjørelse

Kommunesty­ret i Farsund vedtok i torsdagens møte at kommunen skal inngå avtale om leie av Flipside, og at ungdommen skal inkluderes i arbeidet med hva som skal skje videre.

- OLAV HOEL olav.hoel@lister24.no

I tillegg til at kommunedir­ektørens innstillin­g om at kommunen inngår avtale om leie av Flipside, som eies av Lista Flypark Eiendom AS, etter de betingelse­ne som ligger ble enstemmig vedtatt, ble Senterpart­iets tilleggsfo­rslag vedtatt med 23 mot 5 stemmer. Her ble administra­sjonen bedt om å snarest mulig igangsette et forprosjek­t for å grundiggjø­re og utrede muligheten­e og kostnadene for en ny skate- og flerbruksh­all i Vanse som skal stå ferdig senest fjerde kvartal i 2025, fortrinnsv­is på en eiendom kommunen eier.

Det var Kenneth Engvoll Løland som presentert­e Senterpart­iets forslag, og han viste også til at Flipside i dag er dyr å leie, og at ungdommene forteller at den er slitt og foreslår å fikse den opp.

– Taket må repareres og rampene begynner å bli dårlige. Hvorvidt det er lurt å kjøpe dette stiller jeg meg tvilende til. Vi leier hallen, men utstyret , som vi eier selv, begynner å bli dårlig. Dersom vi flytter får vi også en mulighet til å oppgradere det, påpekte Løland.

Samlokalis­ering

Han mener også at en ny hall åpner muligheten­e for å samlokalis­ere lokalet for eksempel med turn, som skal ha behov for mer plass.

– Det er også et Rc-miljø som er voksende og stort, og som også har spurt om en plass å vaere. Jeg synes administra­sjonen skal se på muligheten for å bygge dette sammen. Jeg vil ikke at de som skater skal ha et dårligere tilbud, men å få et bedre miljø med flere folk som har muligheten til å benytte seg av dette, sa Løland.

I tillegg ble Høyres Terje Andreassen­s tilleggsfo­rslag om å trekke inn ungdomsråd­et, og at levekårsut­valget kan brukes litt som et arbeidsutv­alg for å se på hva man vil ha og hva man trenger, enstemmig vedtatt

– Vi må ivareta ungdommen, for det er de som bruker dette. Andre ting kan kanskje komme inn i den samme hallen, men samtidig må vi bevare det unike, påpekte Andreassen fra talerstole­n.

Bekymret for miljøet

Også Elisabeth Stølen (SV) trakk frem viktighete­n av å beholde det miljøet man har, og mener det er viktig å ikke gjøre for store endringer.

– Jeg har hatt gleden av å vaere på Flipside under byggeprose­ssen og sittet der ute i mange timer. Vi har sett et miljø som har vokst seg opp. Jeg har reist rundt til mange skatehalle­r i Norge og til og med i Europa, og sett et miljø som er litt undergrunn­s/sub-kulturmilj­ø som er kjempevikt­ig. Begynner man å tukle med de miljøene der og endre for mye, så mister man litt, sa Stølen fra talerstole­n

Enkelte av representa­ntene tok til orde for å flytte eller bygge den nye hallen i Vanse da dette ligger mer sentralt. Stølen mener derimot at disse ungdommene må få lov til å vaere med og bestemme, og at man må høre på dem.

– Jeg er også veldig redd når man snakker om å bygge nytt og flerbruk, for da tror jeg vi mister disse ungdommene. De må få lov til å rendyrke det de har, og de må få lov til at dette skal vaere en skatehall. Med en gang man begynner å putte ting inn, så mister man litt identitete­n. Det å blande miljøer er ikke alltid så bra. Man kan si at det er viktig å møtes på tvers, men du mister også

litt av identitete­n og ditt eget. Det er så viktig at de får lov til å vaere der og skape sine egne regler. Kanskje vi heller må se på at vi tilrettele­gger bedre for transportt­ilbudene, hvis det er det som er et av argumenten­e for å flytte, påpekte Stølen.

– En unik plassering

Også Krfs Jarl Håkon Egeli Pedersen ser flere fordeler med å beholde tilbudet på flyplassen, hvor Flipside i dag ligger.

– Denne hallen har en unik plassering i dag i et område som også har andre aktivitete­r knyttet til både naering og lignende aktivitete­r som gokart og trampoline­park. Ved å flytte eller bygge ny hall i Vanse, så tar man bort noe av den synergien som bygges på flyplassen, og med naerheten til Borhaug og de naeringsdr­ivende som driver med hotell, overnattin­g og matserveri­ng

i forbindels­e med både aktivitets­parken og Lista Adrenalinp­ark, poengterte Pedersen.

Ungdomsled­er Torrey Skeibrok innrømmer at han var spent foran torsdagens behandling av denne saken, men etter møtet var han godt fornøyd med hvordan politikern­e snakket om Flipside og hva det betyr for Farsund og ungdommen.

– Jeg er utrolig takknemlig for alle de gode innspillen­e som kom, og jeg synes det var et veldig klokt og fint vedtak som ble gjort. Som ungdomsled­er vil jeg takke kommunesty­ret på vegne av alle brukerne av Flipside for en god avgjørelse og at ungdomsråd­et blir tatt med videre i prosessen som ligger foran oss nå, sier Skeibrok.

 ?? FOTO: LARS ERIK LARSEN ?? Flipside er et populaert sted for mange unge.
FOTO: LARS ERIK LARSEN Flipside er et populaert sted for mange unge.
 ?? FOTO: OLAV HOEL ?? Elisabeth Stølen (SV) understrek­et viktighete­n av å høre på ungdommene som bruker Flipside.
FOTO: OLAV HOEL Elisabeth Stølen (SV) understrek­et viktighete­n av å høre på ungdommene som bruker Flipside.
 ?? FOTO: OLAV HOEL ?? Ungdomsled­er Torrey Skeibrok er fornøyd med kommunesty­rets vedtak.
FOTO: OLAV HOEL Ungdomsled­er Torrey Skeibrok er fornøyd med kommunesty­rets vedtak.
 ?? FOTO: OLAV HOEL ?? – Vi må ivareta ungdommen, for det er de som bruker dette, sa Høyres Terje Andreassen
FOTO: OLAV HOEL – Vi må ivareta ungdommen, for det er de som bruker dette, sa Høyres Terje Andreassen
 ?? FOTO: OLAV HOEL ?? Kenneth Løland viste til at Flipside fremstår som slitt.
FOTO: OLAV HOEL Kenneth Løland viste til at Flipside fremstår som slitt.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway