Lister

– Gjør hverdagen lysere

– Henriette Ubostad er en fantastisk dame som virkelig gjør hverdagen til oss alle lysere, bare med et smil.

- BJØRN HOEL bjorn@lister24.no

Det skriver forslagsst­illeren om trosopplae­rer og barne-, ungdomsog familiemed­arbeider i Frelserens kirke i Farsund, Henriette Ubostad.

Vedkommend­e mener at hun gjør en fantastisk jobb for våre barn og ungdommer.

– Det hun får til med K2 tweens og K2 ung, det er helt fantastisk, både vi voksne og våre barn blir alltid møtt med et smil, påpekes det.

– På K2 tweens, som vår datter deltar i, er det mellom 35 og 50 barn annenhver fredag. Det sier litt om den gode jobben hun gjør. Hun passer og alltid på, enten det er høstferie eller vinterferi­e, å åpne lokalene slik at det er åpent et par dager i feriene for de barna som er hjemme, begrunnes det videre. Personen som foreslår Henriette Ubostad trekker samtidig fram at hun er selveste kapteinen i Kaperuka.

– Det er ikke en ting den damen ikke får til. Hun er en ildsjel i byen vår. Parken er hun og aktiv i, vi har jo nettopp sett et intervju med henne angående jul i Parken. Hun er med på det meste, skriver vedkommend­e. Og fortsetter:

– Hun gjør byen vår rikere, det er sikkert å visst; en dame vi i vårt hjem er takknemlig for å ha blitt kjent med. Alltid et smil, selv på Kiwi med handlevogn­en full med is og pølser til nok en samling av våre barn og ungdommer. Henriette Ubostad har virkelig fortjent en julestjern­e.

– Rørende

Lister24 inviterte henne til å motta julestjern­a i avisens lokaler i Strandgate­n. Og selv om den utsendte medarbeide­ren aldri har snakket med henne, var det som å møte en person man har kjent hele livet.

– Det var virkelig rørende og gøy at noen har foreslått meg som julestjern­e. Det er helt overvelden­de. Tusen, tusen takk! Og så er det veldig gøy å høre at jeg åpner Parken i feriene. Og at jeg får respons på at noen av de tingene jeg har satt i gang er bra, påpeker Henriette Ubostad.

Hun forteller at hun er helt overveldet av å få så flotte ord.

– Samtidig må jeg få lov til å skryte av alle de frivillige i Farsund menighet som er med å løfte opp barn og unge, og er med på å skape gode arenaer, beretter hun.

– Det hadde aldri vaert mulig og fått til så mye uten verdens beste team av frivillige mennesker i menigheten, fortsetter Ubostad.

Torsk julaften – Fortell litt om dine juletradis­joner?

– Vanligvis spiser vi torsk på julaften, og er sammen med familie. Det er også kirketid og vennetid. Å kunne vaere sammen med folk man er glad i. I år skal vi faktisk ha and på julaften, det er mannen som foreslo det, og det er artig å prøve noe nytt.

– Plast eller ekte juletre?

– Plast, ganske enkelt fordi det er mest praktisk.

– Handlebuds­jettet?

– Det har jeg ikke så stor oversikt over, men for meg er det bedre å kose seg sammen med venner enn å gi dyre gaver.

– Hva slags julevaer håper du på?

– Hvit jul, men tviler på det. Men klarvaer er også fint.

– Hva ønsker du deg til jul?

– Ja, si det. Jeg har ingen store ønsker, men hvis jeg må si svare noe, kunne jeg tenkt meg det nye smykket til gullsmeden vår.

Kjernefami­lien

– Hvem feirer du jul sammen med?

- Kjernefami­lien (mann og barn) inkludert mine foreldre, min bror, og onkel. Min mor er veldig gjestfri og kan gjerne invitere en person som hun møter på sin vei, så det kan dukke opp flere enn planlagt hos oss. – Hva får deg i julestemni­ng? – Julemusikk, men det gir meg også veldig mye når vi i kirken får besøk av barnehager og 1. og 2. klasse, og forteller dem om Juleevange­liet.

 ?? FOTO: BJØRN HOEL ?? Henriette Ubostad er stolt mottaker av dagens julestjern­e.
FOTO: BJØRN HOEL Henriette Ubostad er stolt mottaker av dagens julestjern­e.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway