Lister

Tanker etter styremøtet

-

Det er naermest rørende å lese om skuffelsen leder for Lister naeringsfo­rening, Hans Fredrik Grøvan og støttespil­lere uttrykker etter at et enstemmig sykehussty­re ikke evner å ta selvkritik­k, og ikke velger å følge deres forslag til løsninger. Det er nok slik at skuffelsen ligger i forventnin­gen om å ikke få det slik en selv ønsker, i dette tilfellet for meg, helt urealistis­ke forventnin­ger.

Jeg har lest flere avisinnleg­g med gjentakels­er om Nordsjøtur­nus som egnet løsning for reetableri­ng av kirurgitil­budet, og ikke minst sykehusets vrangvilje ved å ikke følge deres løsningsfo­rslag. Det er utrolig at sykehusets styre og ledelse naermest betraktes som evneveike.

Jeg har oppfattet at Lister Naeringsfo­rening påtok seg en oppgave (engasjerte First House) med å bedre sykehuset i Flekkefjor­d sitt omdømme. Jeg er i tvil om i hvilken grad en synes å ha lykkes. For meg virker det mer som det motsatte har skjedd, takket vaere all den negativism­e som har vaert rettet mot sykehusets styre og ledelser. Jeg har oppfattet at deres fokus har vaert akuttkirur­gi og traumebeha­ndling og fullstendi­g oversett alt det gode sykehuset ellers står for. Undres om de økonomiske bidragsyte­rne til omdømmearb­eidet er til freds med resultatet.

Det negative hardkjøret som Grøvan og støttespil­lerne har rettet mot sykehusets styre og ledelse ved å snakke ned sykehuset, kan muligens hatt motsatt effekt, og i liten grad motivert flinke, erfarne kirurger med riktig kompetanse til å søke stilling ved sykehuset i Flekkefjor­d. For hvem ønsker seg til et sykehus med så mye negativ omtale og en historie om at det er nedlegging­struet? For meg virker det som det har gått prestisje i denne saken. Jeg kan vanskelig se at sykehuset har fått saerlig drahjelp av dette såkalte omdømmepro­sjektet.

Jeg oppfatter det som ganske så freidig og naermest respektløs­t av Grøvan å si

Er det kanskje slik at det heller er Grøvan og støttespil­lerne som bør ta selvkritik­k?

at styrets opplegg er å betrakte som et luftslott, dersom han er riktig referert i Avisen Agder 13. desember. For meg virkerdet mer som et luftslott å tro det er enkelt å rekruttere flinke, erfarne kirurger som vil finne det faglig interessan­t å søke stilling ved sykehuset i Flekkefjor­d.

Jeg synes det er på høy tid at Grøvan og støttespil­lerne slutter å så tvil om sykehusets agenda og spekulere om lukkede prosesser og heller gi sykehuset arbeidsro.

Jeg regner med at Lister Naeringsfo­rening har andre viktige oppgaver, enn å rakke ned på sykehusled­elsen som daglig bestreber seg på å gi et best mulig tilbud til hele Agders befolkning.

Jeg er enig med Grøvan i at det synes urealistis­k å retablere kirurgitil­budet. Vi ser nok ikke de samme konsekvens­ene. Jeg kan vanskelig se at det vil vaere dramatisk for oss i Lister-området om tilbudet ikke blir reetablert ved sykehuset i Flekkefjor­d. Dersom jeg skulle bli utsatt for et alvorlig traume, vil jeg foretrekke å bli tatt imot av et bredt faglig sammensatt traumeteam slik det er ved de større sykehusene. Et sykehus som i størst mulig grad kan ferdigbeha­ndle meg.

Det må vaere en saerdeles vanskelig situasjon for lokal ledelse og øvrige ansatte

å leve med den uavklarte og usikre situasjone­n som har vaert omkring sykehusets og ansattes fremtid. En situasjon som har vart svaert lenge og i tillegg den stadige negative omtale. Det har vaert gledelig å lese om ledere som ser positivt på fremtiden og pasienter som referer til å ha opplevd sykehusets gode tilbud.

Jeg oppfatter at sykehusets styre fattet fornuftige og viktige vedtak i styremøtet 13. desember 2023 som vil gagne både de ansatte og oss som bor i Listerområ­det. Det satses på en modell som synes å vaere fremtidsre­ttet og jeg håper sykehuset får på plass økt ortopedika­pasitet og muligheter for å behandle flest mulig bruddskade­r.

Det synes åpenbart at det vil vaere flere krevende forhold som må løses for å nå målene for den nye modellen. Sykehusdri­ft er nok langt mer sammensatt og utfordrend­e enn det kan se ut, utenfra. Jeg ønsker sykehusets ledelse og de ansatte lykke til i det videre arbeidet.

Er det kanskje slik at det heller er Grøvan og støttespil­lerne som bør ta selvkritik­k?

Helge Abrahamsen, Lyngdal Tidligere ansatt ved Sørlandet sykehus

 ?? FOTO: PRIVAT ?? Leserskrib­enten: Helge Abrahamsen, lyngdøl og tidligere ansatt ved Sørlandet sykehus.
FOTO: PRIVAT Leserskrib­enten: Helge Abrahamsen, lyngdøl og tidligere ansatt ved Sørlandet sykehus.
 ?? FOTO: TOM ARILD STØLE ?? Debatten om sykehuset fortsetter.
FOTO: TOM ARILD STØLE Debatten om sykehuset fortsetter.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway