Lister

«Little Drummer Boy»

-

Midt under julekonser­ten til Vanse Brass kom 9 år gamle Isak fra Borhaug Musikkorps alene oppover den lange midtgangen til Vanse kirke spillende på en enkel skarptromm­e. Det ble opptakten til en av kveldens desiderte «høydare» denne kvelden, med fremføring­en av juleslager­en «Little Drummer Boy».

«Little baby, I am a poor boy too. I have no gift to bring that`s fit to give our King».

Så da tar gutten forbilledl­ig det han har i hendene:

«I played my drum for him, I played my best for him».

Og fikk til respons av Herren sjøl: «Then He smiled at me, me and my drum».

«Little Drummer Boy» er nok en av de kjaereste julesangen­e for min del. Den er så «spoton» på min egen trang til å gi respons på gaven Gud har latt meg få del i denne julenatten. 61 år har jeg blitt, men stilt foran krybben i stallen har jeg fremdeles kontakten med denne lille guttungen i meg med lua i hånda og lite å by på.

Samtidig har jeg så lyst til å gi en respons. Takke for at Gud fant en vei til å formidle nåde og fred inn i denne skakkjørte verden og inn i det litt slitne livet mitt. Gjennom det lille barnet i krybben bringes det strimer av lys i mørket, og jeg skjønner at dersom jeg skal takke for lyset i livet mitt, så må jeg gjerne bruke av ressursene mine, erfaringen­e mine, økonomien min og alt som er. Men når det kommer til stykket, forstår jeg samtidig intuitivt at jula handler om å lokke fram igjen denne lille guttungen med lua i hånda. Det er dypest sett gjennom den lille takknemlig­e gutten jeg møter Gud, og Han møter meg.

 ?? ?? Lloyd Tryland, sokneprest­en på Lista
Lloyd Tryland, sokneprest­en på Lista

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway