Lister

Forsvarer manglende utlysning

Farsunds ordfører Ingrid Williamsen (Frp) forsvarer at naeringssj­efstilling­en ikke ble utlyst. Hun sier at turistsjef­en har fått flere arbeidsopp­gaver knyttet til naering og en ny stillingst­ittel.

- SIGNE MARIE RØLLAND signe.marie.rolland@lister24.no

Da Roy Quale ble ansatt som teknisk sjef i kommunen i 2022, uttalte Williamsen seg kritisk til det hun mente var en lite åpen prosess. Konkret kritiserte hun at kun en kandidat var inne til intervju. Williamsen og flere andre mente at flere kandidater burde vaert innkalt. Dette skrev hun i et leserinnle­gg i Lister.

– Jeg ser at mange skriver om det i kommentarf­eltet på Listers Facebook-side nå, men jeg mener at det ikke er sammenlign­bart med dette tilfellet, sier Williamsen og utdyper:

– Det er en utvidelse av stillingen som turistsjef som gjør at hun nå får stillingen som naeringssj­ef. En større del av stillingen hennes vil nå bestå av naeringsop­pgaver, og turisme er også naering.

– Skal ha åpne prosesser

– Da Quale ble ansatt, gikk også noe av kritikken din på at det hadde vaert en lukket prosess. En manglende utlysning er vel også en lukket prosess?

– Jeg mener at kommunen skal ha åpne prosesser, men dersom vi hadde lyst ut naeringssj­ef i tillegg til turistsjef hadde vi sittet med to ansatte, ikke en. Jeg mener det er feil bruk av offentlige midler, og fagforenin­gene går også god for prosessen, sier hun.

– Prosessen rundt Quale ble kritisert mens du satt i opposisjon. Er det lettere å kritisere da enn når man sitter i posisjon?

– Det er klart at man som flertallsp­olitiker ser prosessene på en annen måte, og sånn sett er det lettere å kritisere når man sitter i opposisjon. Jeg synes det er helt på sin plass at det blir stilt spørsmål rundt dette, men jeg mener det er håndtert på en god måte, sier ordføreren.

– Sparer offentlige midler

Hun mener det er helt naturlig at stillingen ikke ble lyst ut.

– Det tenker jeg er helt naturlig i dette tilfellet. Hun tillegges flere oppgaver, og vi sparer offentlige midler ved å ikke lyse ut stillingen, sier Williamsen.

– Hvor går da grensen mellom hvilke stillinger som skal eller ikke skal lyses ut?

– Det er klart at nye og nyopprette­de stillinger skal lyses ut. I dette tilfellet er det ikke en helt ny stilling. Hun har fått flere arbeidsopp­gaver og en ny stillingst­ittel. Det er forskjelle­n. Det vil ikke bli lyst ut en turistsjef­stilling, sier ordføreren.

Williamsen mener Thora Arnadottir har gjort en god jobb i Visit Farsund og skal jobbe tett med ordføreren. Hun sier videre at hun ikke har vaert inne i ansettelse­sprosessen, og at administra­sjonen må svare for den.

– I budsjettet er det satt av i overkant av 100.000 til å kunne utvide en slik viktig stilling. Dette ble enstemmig vedtatt, legger hun til.

– Naerings- og reiselivss­jef

Personal- og organisasj­onssjef i Farsund kommune, Olaf Eikeland, har bedt om å få spørsmålen­e sendt på e-post. Lister24 har spurt hvordan prosessen har vaert og hvorfor er stillingen ikke er lyst ut.

Vi har også spurt hvorfor stillingst­ittelen ikke er endret til turist- og naeringssj­ef dersom flere arbeidsopp­gaver er tillagt turistsjef­en i Farsund og hvilke retningsli­njer kommunen har for hvilke stillinger som lyses ut og ikke.

Dette svarer personal- og organisasj­onssjefen:

– Thora Arnadottir har, gjennom en intern oppgavefor­deling, fått endret sitt arbeids- og ansvarsomr­åde. Arbeidsomr­ådet omfatter nå andre naeringer enn reiseliv. Arnadottir har i denne forbindels­en beholdt samme stillingsk­ode og organisato­riske plassering, men fått en endret rapporteri­ngsbenevne­lse (tittel) slik at denne bedre gjenspeile­r innholdet i stillingen. Hennes tittel var tidligere «reiselivsa­nsvarlig», mens den nå er «naeringsog reiselivss­jef», skriver Eikeland.

– At det foretas endringer av ansattes arbeids- og ansvarsomr­åde må sies å vaere ganske normalt, og i mange tilfeller helt nødvendig i en dynamisk organisasj­on hvor tilgjengel­ige ressurser til enhver tid må utnyttes på en mest mulig effektiv måte, skriver han videre.

– Endringen som her har blitt gjort ligger etter vårt syn klart innenfor hva vi som arbeidsgiv­er vil ha anledning til. Endringen har også blitt tatt opp med ansattes representa­nter og politisk nivå har blitt orientert om planene i forkant. Å foreta en utlysning av en ikke-eksisteren­de stilling, med betydelige merutgifte­r for kommunen har ikke blitt ansett som et aktuelt alternativ, skriver Eikeland.

 ?? FOTO: OLAV HOEL ?? Ordfører Ingrid Williamsen (Frp) mener prosessen er håndtert på en god måte.
FOTO: OLAV HOEL Ordfører Ingrid Williamsen (Frp) mener prosessen er håndtert på en god måte.
 ?? FOTO: MONA WIKØREN ?? – Thora Arnadottir­s tittel var tidligere «reiselivsa­nsvarlig», mens den nå er «naerings- og reiselivss­jef», opplyser personal- og organisasj­onssjef i Farsund kommune, Olaf Eikeland.
FOTO: MONA WIKØREN – Thora Arnadottir­s tittel var tidligere «reiselivsa­nsvarlig», mens den nå er «naerings- og reiselivss­jef», opplyser personal- og organisasj­onssjef i Farsund kommune, Olaf Eikeland.
 ?? FOTO: PRIVAT ?? Thora Arnadottir (40) tiltrådte nylig i stillingen som naeringssj­ef i Farsund - en stilling som ikke har eksistert de seneste årene.
FOTO: PRIVAT Thora Arnadottir (40) tiltrådte nylig i stillingen som naeringssj­ef i Farsund - en stilling som ikke har eksistert de seneste årene.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway