Lister

Ber om at riving av bygninger utsettes

Naboer har bedt Farsund kommune om å utsette rivingen av bygninger i Farøyveien.

- TOM ARILD STØLE tom.arild@lister24.no

I et brev til Farsund kommune peker naboene Anne Wivian Reinertsen i Farøyveien 11 og Berit og Tor Bjarne Pedersen i Farøyveien 5 på flere forhold som gjør at de mener at kommunen må vente med å starte riving av bygningene på adressene Farøyveien 4 og Farøyveien 6.

Kommunen har gjennom et informasjo­nsbrev orientert naboene i området om at de har planlagt å sette i gang riving av bygningsma­ssene på de aktuelle adressene 2. januar, og at disse arbeidene vil pågå fram til 15. mars. Planen er at arbeidene skal utføres på hverdager fra klokken 07 på morgenen til 19 på kvelden.

26 leilighete­r

Det er Farsund kommune som skal stå for rivingsarb­eidene før utbygger Farøy Brygge AS overtar med videre prosjektut­vikling.

I 2019 stadfestet Fylkesmann­en Farsund kommunes vedtak om godkjennel­se av byggeplane­ne på Farøy, etter at vedtaket ble påklaget av flere enkeltpers­oner, samt Farøy Vel. Planen som foreligger for bebyggelse på Farøy brygge er delt inn i tre byggeområd­er for bolig, og åpner for 26 leilighete­r i området.

I utgangspun­ktet skulle store deler av Farøyveien fjernes i byggeperio­den, men planen er justert slik at kjøreveien foran boligene i gaten i det vesentligs­te kan oppretthol­des. I informasjo­nsskrivet som naboene har fått, fremgår det at veibredden i området vil bli redusert, og hindre manøvrerin­g og tilkomst til flere garasjepla­sser langs Farøyveien. Farøy Brygge AS har derfor tilbudt beboere som blir direkte berørt to reserverte parkerings­plasser per husstand ved

Ferjeveien, et par hundre meter unna i byggeperio­den, inntil garasjeanl­egget er ferdig.

Dato for oppstart?

Naboene Reinertsen og Pedersen

påpeker i et brev til kommunen at de har forståelse for at rivning av bygningsma­sse vil medføre begrensnin­ger med tanke på ferdsel i Farøyveien. Men de mener imidlertid det er flere forhold som gjør at rivningsar­beidene må utsettes.

– Det er ikke klarlagt når normal ferdsel og tilgang til garasjeanl­egg kan gjenopptas. Tid uten/begrenset tilgang må minimalise­res og prosjektet må gjennomfør­es uten nødvendig opphold, skriver de blant annet.

Reinertsen og Pedersen utdyper:

– Farøy Brygge AS har enda ikke satt en dato for oppstart av sine byggearbei­der. Etter den informasjo­nen som Farsund kommune tidligere har formidlet, skal riving ikke gjøres før oppstart av byggearbei­dene er bestemt slik at prosjektet kan gjennomfør­es uten opphold. Per i dag er det uklart når oppstart av bygging begynner, selv om det antydes til høsten 2024. Dette synes lite sannsynlig da Farøy Brygge AS har formidlet at en betydelig del av prosjektet må vaere solgt før bygging startes. Således kan det strekke langt ut i tid før prosjektet påbegynnes.

– Slik kan det ikke vaere

Naboene peker også på at det ikke er gjennomfør­t risikoanal­yse og klarlagt fremkommel­ighet for nødetater i området. De ber også om at det må etableres en tydelig avmerket og tilstrekke­lig snuplass.

Naboene legger også til at det ikke er laget en sammenheng­ende prosjekt- og milepaelsp­lan for prosjektet.

– Vi har hele tiden etterspurt og blitt lovet informasjo­n om prosjektet, men flere aktivitete­r er gjennomfør­t uten informasjo­n i det hele tatt. Det har vaert tilfeller der informasjo­nen kommer umiddelbar­t før tiltaket. Slik kan det ikke vaere, påpeker de.

Etter den informasjo­nen som Farsund kommune tidligere har formidlet, skal riving ikke gjøres før oppstart av byggearbei­dene er bestemt.

Naboer på Farøy

 ?? FOTO: TOM ARILD STØLE ?? Farsund kommune har varslet naboene om at de 2. januar skal gå i gang med å rive bygningene på adressene Farøyveien 4 og Farøyveien 6.
FOTO: TOM ARILD STØLE Farsund kommune har varslet naboene om at de 2. januar skal gå i gang med å rive bygningene på adressene Farøyveien 4 og Farøyveien 6.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway