Lister

Solgte Paulsens hotell til familiemed­lem

Etter å ha hatt det i familiens eie helt tilbake fra de første gjestene tok inn på Paulsens Hotell i 1894, har Reidun og Torrey Nørsett solgt Paulsens Hotell til Tor Kristian Gyland.

- TORREY ENOKSEN torrey@lister24.no

– Hotellet vil forbli i familien ettersom Tor Kristian Gyland er en naer slektning. Han er jo født og oppvokst i området og kjenner godt hotellet, sier Torrey Nørsett til Lister24.

– Vi arvet hotellet etter tante Ingrid i 2004. Før det i det hele tatt kunne gjenåpnes som hotell og komme opp til dagens krav til overnattin­gssted, måtte vi bytte ut det meste av det elektriske anlegget, ventilasjo­nen og rør før det kunne gjenåpnes i 2011, legger han til.

130 år historie

Dermed har det staselige hotellet fått nye eiere. I 1894 åpnet brødrene Hans og Torje Jørgensen Håland, sammen med ei husholders­ke, et gjestgiver­i for å kunne gi engelske lorder som fisket laks i Lygna et overnattin­gstilbud.

I 1932 ble hovedhuset påbygd. Den østre delen av huset ble omgjort til hotell, etter at Nancy Paulsen, og hennes ektemann Olaus Paulsen, overtok som eiere. Hun var datter av enken til Torje Jørgensen Håland.

Frem til 1971 var det hotelldrif­t i det staselige bygget langs davaerende riksvei 43. Det gamle hotellet hadde kun et bad og to toaletter fordelt på 13 vaerelser da hotelldrif­ten ble lagt ned i 1971.

Frem til ombygginge­n av hotellet på begynnelse­n av 2010-tallet startet, ble bygningsma­ssen i perioder benyttet blant annet som mottak.

Gjenåpnet

I 2004 overtok familien Nørsett bygningsma­ssen. De neste årene ble det brukt mye tid på planleggin­g av hvordan en skulle videreføre arven etter Nancy Paulsen

inn i en ny tid. På slutten av 2000-tallet ble det kjent at de ville pusse opp hotellet sammen med Bent Sandvand og Jimmi Neiiendam.

1. mars 2011 gjenåpnet Sandvand og Neiiendam hotellet med 21 senger fordelt på 11 rom. Nasjonale medier og sosiale medier ga hotellet stor oppmerksom­het for sin unike atmosfaere og sjel.

Siden 2017 har familien Fuglestein med Kjetil Fuglestein som daglig leder drevet hotellet. De har sagt opp kontrakten. Dette betyr at den nye eieren av hotellet må lete etter leietakere.

Neste generasjon

Tor Kristian Gyland er oppvokst i Lyngdal og er i dag administre­rende direktør i selskapet Green Mountain. Dette selskapet eier og drifter flere datalagrin­ssentre i Norge basert på fornybar energi. Gyland har mer enn 25 års erfaring innen datasentre og It-drift.

– Det var kombinasjo­nen av at Fuglestein hadde sagt opp kontrakten om drift av hotellet, og at vi trekker på årene, som førte til at vi la ut hotellet for salg. Vi kom i kontakt med Tor Kristian (Gyland, red.anm.), og han kom med et greit bud som vi har akseptert. Jeg håper virkelig han lykkes, sier Nørsett.

Hotellet vil forbli i familien ettersom Tor Kristian Gyland er en naer slektning.

Torrey Nørsett

 ?? FOTO: TORREY ENOKSEN ?? Lyngdals eldste hotell, Paulsens hotell, er solgt.
FOTO: TORREY ENOKSEN Lyngdals eldste hotell, Paulsens hotell, er solgt.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway