Lister

Rekord for «Jul i hop»

Alle gode ting er fire for «Jul i hop». Det fjerde året ble rekord for arrangemen­tet som familiene Hansen, Østhassel og Tryland sto for. Dette gledet sokneprest i Lista menighet, Lloyd Tryland.

- MARLENE TOLLAKSEN NILSEN marlene.nilsen@lister24.no

Julaften-feiringen på Langhuset ved prestegård­en i Vanse arrangerte familiene sammen med Lista menighet. Arrangemen­tet var gratis for alle som hadde lyst på en sosial, og for noen, en annerledes feiring.

– Vi ble rundt 37 personer som deltok på arrangemen­tet. Vi var en veldig fin gjeng, og det er et veldig flott antall i seg selv. Det var mulig å få hilst på alle i løpet av kvelden, både de eldre og yngre. Det var veldig gøy at alle generasjon­er, fra de minste til de eldre var til stede. Vi har hatt dette arrangemen­tet i fire år, og det har variert med deltakere for hvert år. Men i år slo vi rekord, forteller sokneprest­en.

– God stemning

For at arrangemen­tet skulle vaere gratis, forteller Tryland at flere butikker bidro med mat, og lokale sponsorer hjalp til med pengestøtt­e.

– Det var veldig god stemning. Folk hadde lave skuldre og praten gikk livlig rundt bordene.

Både julematen og desserten var sponset av det lokale naeringsli­vet. Noe vi er veldig takknemlig for, sier han.

Det ble arrangert julequiz, hvor alle deltok. Det ble også stelt i stand en dansekonku­rranse, noe som vekket liv i spesielt barna og ungdommene.

- Og så deltok de fleste da vi gikk rundt juletreet. Det ble gøy da vi var så mange, legger Tryland til.

I løpet av julekvelde­n var det spesielt én som hadde det litt travelt. Fotografen, Johannes Stray (7), som tok naermere 350 bilder.

Modig

Sokneprest­en forteller at de fleste som deltok på arrangemen­tet ikke kjente hverandre fra før.

– Det er noen av de besøkende som er gjenganger­e og som faktisk ikke har møtt hverandre bortsett fra når de møtes til jul.

Jeg overhørte to par som sa at nå hadde de ikke sett hverandre siden i fjor jul. De satte seg ved samme bord. De følte seg som gamle travere, forteller han med en liten latter, forteller Tryland.

Ifølge ham ga flere av de besøkende et uttrykk om at kvelden ble annerledes enn de så for seg, eller hva de var vandt med fra før av. Da på en positiv måte.

– Det ble også spørsmål om vi skal arrangere igjen til neste år. Det er jo planen, sier han.

Fem timer

De aller fleste av de besøkende var fra Farsund. Julefeirin­gen avsluttet i 22.30-tiden, og etter naermere fem timers feiring, konkludere­r sokneprest­en den som vellykket.

– Det var god stemning og mye smil hele kvelden, forteller han.

At flere valgte å delta selv uten bekjentska­p på forhånd, ser han på som modig.

– Jeg tror vi hadde vaert flere om det ikke var for at det krever litt av folk å trø over den dørterskel­en. Jeg velger å tro at så snart folk har gjort det så senker skuldrene seg og man finner roen.

Til slutt nevner han at alle fikk forskjelli­ge gaver fra julenissen i år. Julegavene var markert med navnet til deltakerne.

– Det var jo en kjempe-forventnin­g i lufta da julenissen kom og banket på vinduene. Det er jo da man merker hvor takknemlig­e folk er. Spesielt barna. Da blir det jo julekveld når man ser dette, sier Lloyd Tryland.

 ?? FOTO: JOHANNES STRAY ?? «Jul i hop» på Lista ble arrangert for det fjerde året på rad. I år ble det godt besøkt, med 37 gjester.
FOTO: JOHANNES STRAY «Jul i hop» på Lista ble arrangert for det fjerde året på rad. I år ble det godt besøkt, med 37 gjester.
 ?? FOTO: JOHANNES STRAY ?? Helena Farsirotos og Margrethe Østhassel sto og kokkelerte på kjøkkenet under arrangemen­tet.
FOTO: JOHANNES STRAY Helena Farsirotos og Margrethe Østhassel sto og kokkelerte på kjøkkenet under arrangemen­tet.
 ?? FOTO: JOHANNES STRAY ?? Johannes Stray (7) hadde en travel kveld med å fange opp de magiske jule-øyeblikken­e.
FOTO: JOHANNES STRAY Johannes Stray (7) hadde en travel kveld med å fange opp de magiske jule-øyeblikken­e.
 ?? FOTO: JOHANNES STRAY ?? Flere valgte å delta da man skulle gå rundt juletreet.
FOTO: JOHANNES STRAY Flere valgte å delta da man skulle gå rundt juletreet.
 ?? FOTO: JOHANNES STRAY ?? Fra venstre: Marie Hansen, Åshild Østhassel, Gina Prebensen, Mariann Fryland, Eleni Prebensen og Ingunn Fryland. Det var totalt fem bord fordelt i lokalet, og ifølge sokneprest­en i Lista menighet, Lloyd Tryland, var praten god rundt bordene.
FOTO: JOHANNES STRAY Fra venstre: Marie Hansen, Åshild Østhassel, Gina Prebensen, Mariann Fryland, Eleni Prebensen og Ingunn Fryland. Det var totalt fem bord fordelt i lokalet, og ifølge sokneprest­en i Lista menighet, Lloyd Tryland, var praten god rundt bordene.
 ?? FOTO: JOHANNES STRAY ?? Åshild Østhassel og Marie Hansen var fornøyd med serveringe­n under julekvelde­n.
FOTO: JOHANNES STRAY Åshild Østhassel og Marie Hansen var fornøyd med serveringe­n under julekvelde­n.
 ?? FOTO: JOHANNES STRAY ?? Eric Fryland og Fredrik Hansen nøt også julematen i gode omstendigh­eter på Langhuset ved prestegård­en i Vanse.
FOTO: JOHANNES STRAY Eric Fryland og Fredrik Hansen nøt også julematen i gode omstendigh­eter på Langhuset ved prestegård­en i Vanse.
 ?? FOTO: JOHANNES STRAY ?? Det var god stemning rundt bordene under julefeirin­gen.
FOTO: JOHANNES STRAY Det var god stemning rundt bordene under julefeirin­gen.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway