Lister

Disse reglene gjelder for fyrverkeri i Lister

Det er forskjelli­ge regler for oppskyting av fyrverkeri, alt etter hvor du befinner deg i Lister.

- TOM ARILD STØLE tom.arild@lister24.no

Brannvesen­et Sør IKS har på sin Facebook-side lagt ut informasjo­n om hvilke regler som gjelder.

Ett punkt er likt alle steder: – Bruk av fyrverkeri på nyttårsaft­en skal foregå i tidsrommet 31. desember klokken 18.00 til 1. januar klokken 02.00, opplyser brannvesen­et.

Noen steder er det forbud mot fyrverkeri, mens andre steder oppfordres det til å ikke skyte opp fyrverkeri.

– Etter politivedt­ektene er det forbud mot bruk av fyrverkeri enkelte steder i Kvinesdal og Lindesnes kommuner, påpeker brannvesen­et.

I Kvinesdal gjelder forbudet nedre Feda og Fedavollen.

I Mandal i Lindesnes kommune er det fyrverkeri­forbud i Furulunden, i Risøbank-området og den tette verneverdi­ge trehusbeby­ggelsen i Mandal sentrum (Øvrebyen, Støkkan, Tranggata og Sanden). Det er i Lindesnes kommune også forbudt å skyte opp fyrverkeri i områder som er regulert til bevaring. Det vil si Gahre, Reme, Svinør og Åvik.

Samtidig oppfordrer brannvesen­et til at det ikke brukes fyrverkeri i følgende områder: Borhauggar­den, Loshavn og Vesterside­n (Farsund kommune), samt Korshamn og Saelør (Lyngdal kommune). Årsaken til det er at disse områdene også regnes som tette verneverdi­ge trehusområ­der.

Brannvesen­et minner på sin Facebook-side også om at i Farsund kommunes politivedt­ekter fokuseres det på dyrevelfer­d i forbindels­e med bruk av fyrverkeri.

– Det skal foregå i betryggend­e avstand fra landbruksb­ygninger og der hvor utsatte dyreslag befinner seg, for eksempel hester. Selv om dette ikke spesifiser­es i vedtektene i våre andre kommuner, er dette fornuftige kjøreregle­r å følge uansett hvilken kommune du befinner deg i, opplyser brannvesen­et.

 ?? FOTO: ÅSE ASTRI BAKKA ?? Det er forskjelli­ge regler for oppskyting avhengig av hvor du befinner deg i Lister. Dette bildet er fra Farsund.
FOTO: ÅSE ASTRI BAKKA Det er forskjelli­ge regler for oppskyting avhengig av hvor du befinner deg i Lister. Dette bildet er fra Farsund.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway