Lister

BUA åpner i nye lokaler

Etter at BUA måtte forlate den midlertidi­ge lokalisasj­onen på Farøy, har de lagt stor innsats i de nye lokalene. På lørdag blir det offisiell åpning.

- MALENE SØRENSEN LUNDBERG malene@lister24.no

Det er et strukturer­t og fargefrisk­t BUA man kommer inn til på Gåseholmen. Det grålige garasjelok­alet etter den tidligere politistas­jonen har fått seg noen strøk med maling, og utstyr fyller rommet på flyttbare reoler og stativer.

Det ligger mange timers dugnadsarb­eid bak. Leder av BUA i Farsund, Øystein Mikalsen, anslår at de har brukt cirka 200 timer fordelt på to og en halv måned.

– Jeg er veldig forventnin­gsfull, for jeg tror folk kommer til å like det de ser. Men den endelige dommen blir rundt påsken når vi kan sammenlign­e vinteren 2023 med 2024 for å se på utleien. Da kan vi se om flyttingen har medført et løft.

Allerede på torsdag holder BUA åpent i Farsund, men den offisielle åpningen blir på lørdag.

– Passet oss best

Fra 2021 holdt utstyrssen­tralen hus i midlertidi­ge lokaler på Farøy. Allerede da hadde man lenge visst om rivningspl­anene for bygningen, og høsten 2023 fikk de beskjed om at tiden var inne for å flytte.

– Vi måtte derfor kjapt på banen for å få tak i nye lokaler. Hvis alt går etter planen begynner rivningsar­beidet på Farøy i januar måned, så det var egentlig i grevens tid at vi kom oss ut. Vi hadde ute en annonse i avisen og søkte etter nye lokaler, hvorav vi fikk noen forskjelli­ge forslag på bordet og landet på dette, forteller Mikalsen.

Når kommunen ber om anbud, baserer avgjørelse­n seg på hva de tilbudte lokalene har å tilby, pris og beliggenhe­t. Tilbudene blir dermed vurdert opp mot hverandre ut fra disse tre momentene, forklarer han.

Og Mikalsen har stor tro på at de har potensiale til å trekke folk til BUA på Gåseholmen.

– Vi følte at dette passet oss best.

Oppfriskni­ng

Da de kom til garasjelok­alet var det stort sett grå vegger og gulv. Bak mange timers dugnad fikk rommene nye friske farger og det ble bygget et par hyller, men stort sett var det meste klart.

– Det har vaert en luksus, for vi har bygget to hyller, men ellers har det stort sett vaert klart til dekorering. Forskjelle­n fra den forrige bua er at her har vi mange rom å benytte oss av. Nå kan man ha tingene på ulike avdelinger.

Ettersom BUA er to-sesong-basert, har de hatt god tid gjennom høsten til å planlegge løsninger for hvordan utstyret skal stilles ut. Blant annet er stativene rigget med hjul slik at de lett kan trilles på lageret når neste sesong skal hentes frem.

– Det er mye enklere nå, for tidligere måtte ting stort sett stå fremme på samme sted. Her har vi hatt tid til å kunne tenke ut hvordan man skal presentere det.

Spent på utlånstall

– Hvordan pleier etterspørs­elen å vaere her på BUA?

– Hvis man sammenlign­er med Lyngdal pleier nok de å vaere en sterkere vinterbua enn oss, men så er vi mye bedre enn dem på sommerstid. Jeg tror utlånstall­ene for vinterspor­tsutstyr vil bedre seg når vi nå stiller ut på en bedre måte, og er mer tilgjengel­ige. Vi har alt å tjene på god og oversiktli­g presentasj­on, for det kan virkelig koke her iblant. Forut for store vinterutfa­rts-helger og i vinterferi­en pleier det å vaere temmelig travelt, for ikke å snakke om når Torrey (Skeibrok, journ.anm) har Mot-turene sine på ski. Da er det mange som skal låne. Det er alltid kjempegøy når folk kommer veltende inn. Før jul når isen la seg på vann og tjern var det mange skoleklass­er som skulle låne skøyter, så da måtte vi tjuvstarte litt å la dem få låne før vi egentlig var åpnet, forteller lederen av BUA, og legger til:

– Fordelen til dette lokalet kontra det gamle, er naerheten til folk. Her kommer gjerne folk på aerend på post eller butikker, så vi er sentralt plassert. Og det er mer moderne lokaler hvor vi har tilgang på toalett og pauserom.

I tillegg til Mikalsen, driftes BUA i Farsund av fire faste frivillige og to ungdommer som jobber lønnet for å holde det åpent på mandager og torsdager i sesongene. Øvrig arbeid er dugnadsbas­ert.

 ?? ?? Det er elever ved Eilert Sundt videregåen­de skole som har snekret og designet benken, forteller Øystein Mikalsen.
Det er elever ved Eilert Sundt videregåen­de skole som har snekret og designet benken, forteller Øystein Mikalsen.
 ?? ?? Ved den tidligere politistas­jonen på Gåseholmen har BUA Farsund nå tatt plass. Utstyrssen­tralens leder, Øystein
Ved den tidligere politistas­jonen på Gåseholmen har BUA Farsund nå tatt plass. Utstyrssen­tralens leder, Øystein

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway