Lister

– Vi trenger hele tomta for å bygge ut

Like før jul erklaerte Baring Farsund AS utøvelse for det andre av totalt tre byggetrinn på eiendommen de har opsjon på i Lundevågen i Farsund.

- OLAV HOEL olav.hoel@lister24.no

I henhold til opsjonsavt­alen de har med Farsund kommune er området Baring har opsjon på delt inn i tre opsjonsomr­åder. Like før jul i 2021 erklaerte de utøvelse av opsjonen på første området, hvor det ble inngått festekontr­akt mellom Baring Farsund AS og Farsund kommune datert 19. mai 2022. Nå har de altså besluttet å å erklaere utøvelse av opsjon for byggetrinn to, som har et areal på på totalt 26.595 m2, og de ber Farsund kommune så snart som mulig å sørge for å gjennomfør­e delingsfor­retning for festetomt for byggetrinn to, og oversender utkast til festekontr­akt.

- Helt etter avtalen

– At vi kom til å erklaere denne opsjonen er noe vi har signaliser­t også tidligere. Vi trenger hele tomta for å bygge ut, så vi var ikke i tvil om at vi skulle erklaere den. Dette er i henhold til avtalen med kommunen som har gitte tidsfriste­r, så dette er helt etter avtalen og planen, sier daglig leder Kjell Rege i Baring Farsund AS til Lister24.

Baring viser i erklaering­en til at festekontr­akten tilknyttet det aktuelle byggetrinn­et ifølge opsjonsavt­alen skal inngås senest innen to, noe som år etter inngåelse av festekontr­akt for forrige byggetrinn innebaerer at arealet for byggetrinn to må vaere fradelt og festekontr­akt inngått senest 19. mai 2024.

Snart byggestart?

De har derimot fortsatt ikke startet på det første byggetrinn­et, og det er foreløpig usikkert når dette vil skje.

– Vi jobber frem mot byggestart, men jeg har ikke noe klart svar på når målet for byggestart er utover at vi jobber med saken. Vi ønsker å komme i gang snarest mulig, så så snart det er forsvarlig og alt er på plass, så setter vi i gang, sier Rege.

Farsund-ordfører Ingrid Williamsen (Frp) håper at det at Baring nå ønsker å tiltrå opsjonen på byggetrinn to betyr at de har noe håndfast og at det naermer seg oppstart.

– Jeg tar dette som et signal på at det naermer seg. Det håper jeg i hvert fall det er, for jeg mener at dette området i Lundevågen, som ligger byggeklart, må det skje noe på, sier Williamsen.

– Dialog

Hun understrek­er at hun ikke vet noe om det naermer seg noe der, men at man må håpe at det gjør det.

– Jeg regner med at de ikke ønsker å ligger og betale leie i årevis hvis de ikke snart er i mål. Men vi må bare ha en dialog med dem etter hvert og og høre hvordan det ligger an, sier Williamsen.

Hun har tidligere vaert skeptisk til prosjektet da det har tatt tid og lagt beslag på en av indrefilet­ene i kommunen.

– Jeg er sånn sett fortsatt kritisk og har ikke endret standpunkt på det, men når de nå velger å tiltrå opsjonen på byggetrinn to, håper og tror jeg at de kommer fort i gang. Jeg tror at i hvert fall mange av politikern­e, inkludert meg selv, har store problemer med å gi dem en utsettelse til, sier Williamsen.

 ?? FOTO: MULTICONSU­LT ?? Slik kan Barings landbasert­e fiskeoppdr­ett i Lundevågen bli seende ut, ifølge konsulentf­irmaet Multiconsu­lt.
FOTO: MULTICONSU­LT Slik kan Barings landbasert­e fiskeoppdr­ett i Lundevågen bli seende ut, ifølge konsulentf­irmaet Multiconsu­lt.
 ?? FOTO: OLAV HOEL ?? Ordfører Ingrid Williamsen (Frp).
FOTO: OLAV HOEL Ordfører Ingrid Williamsen (Frp).
 ?? FOTO: PRIVAT ?? Kjell Rege er daglig leder i Baring Farsund.
FOTO: PRIVAT Kjell Rege er daglig leder i Baring Farsund.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway