Lister

Fjernet halvtakene på nedlagt skole

Nylig ble halvtakene mellom de ulike byggene på den nedlagte videregåen­de skolen på Lista fjernet, blant annet fordi man ønsker å gjøre det mindre attraktivt for folk å oppholde seg i området.

- OLAV HOEL

– Det har vaert både haerverk og innbrudd ved den nedlagte skolen, og det var spesielt en periode før jul de holdt på. Dette er noe av årsaken til at vi har fjernet halvtakene. I tillegg var de i veldig dårlig stand og råtne. Nå som halvtakene er borte håper vi det skal bli mindre attraktivt å oppholde seg der når man ikke har noe tak å sitte under, sier Einar Almaas, som blant annet har ansvaret for kommunale bygg i Farsund kommune.

Revet før jul

Da Lister snakket med ham onsdag ettermidda­g kunne han opplyse at arbeidene er fullført.

– Vi ble ferdige med rivingen før jul, og så ble den siste opprydding­en gjort i går (tirsdag, journ. anm). Det har ikke vaert noen nye hendelser etter at vi rev dem, så vi tror dette vil hjelpe. Ellers hadde vi ikke gjort det, sier Almaas.

– Har dere planer om å gjøre flere tiltak der fremover?

– Vi har ikke planer om flere

tiltak foreløpig, men det er en fortløpend­e vurdering hva som blir gjort, blant annet i forhold til haerverk, sier Almaas.

Kort behandling­stid

Det var den 18. desember han sendte søknaden om å rive halvtakene, og allerede den 20. desember vedtok enhetslede­r for teknisk forvaltnin­g å innvilge søknaden i medhold av gjeldende delegasjon­sreglement. Dermed ble det gitt dispensasj­on fra plankravet og søknad om å rive halvtakene mellom byggene.

– Riving er nødvendig på grunn av råteskader og det er ikke hensiktsme­ssig å fikse da bygningen per dags dato ikke er i bruk. Det å utarbeide en plan for å rive vil både vaere tidkrevend­e og kostbart i forhold til nytten. Halvtakene som er råteskadet anses som en fordel i fjerne i forhold til sikkerhet og risiko for at råten skal spre seg til andre bygningsde­ler. På denne bakgrunn vurderer kommunen, etter en samlet vurdering, at fordelene ved å gi dispensasj­on fra plankravet, er «klart større» enn ulempene og det gis dispensasj­on, skriver kommunen i sin vurdering av saken. olav.hoel@lister24.no

 ?? FOTO: SVEIN MORTEN HAVAAS ?? Slik så det ut tirsdag ettermidda­g.
FOTO: SVEIN MORTEN HAVAAS Slik så det ut tirsdag ettermidda­g.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway