Lister

Klart best i lokaloppgj­øret

Lyngdals håndballda­mer hadde grei kontroll på Flekkefjor­d i torsdagens lokaloppgj­ør, og vant til slutt 29–14.

- OLAV HOEL olav.hoel@lister24.no

– Dette var den første kampen vår på en hel stund da kampene i desember ble flyttet, men det var godt å komme i gang igjen. Jeg føler at 1. omgang bar litt preg av at vi ikke fant roen og kavet litt. Det ble litt spesielt fremover. Vi spiller mye bra, men setter ikke alle sjansene til å begynne med, men det kommer seg. Men de kaver litt og stresser litt for mye unødvendig som lager en del feil.

– I 2. omgang funker det mye bedre, selv om vi fortsatt kaver og stresser litt. Utenom det er jeg veldig godt fornøyd, og det var en fin åpning på året, oppsummere­r Lyngdal-trener Arild Andreassen.

Nesten alle spillerne laget hadde med seg i kamptroppe­n noterte seg på scoringsli­sten, og fikk notert seg for spilletid, noe som gleder treneren.

– Det at alle fikk mye spilletid og fikk vist seg frem og kjenne på det er godt. Det å kunne bytte på mange er en god følelse. Det å spille mot Farsund og Flekkefjor­d er jo også helt klart gøyere enn å spille mot et Kristiansa­ndlag hvor du ikke kjenner noen.

Det syne synes i hvert fall jeg, sier Andreassen.

– Klabb og babb

Lyngdal-spiller Sarah Farbrot Sakariasse­n synes også det var godt å vaere i gang igjen med kamper selv om hun merket at det var en stund siden sist.

– Det var en blandet følelse å vaere på banen. Det var litt mye klabb og babb, og det satt ikke helt som det pleier. Sånn sett var det greit at vi ikke startet mot et lag som ligger på toppen av tabellen, for da tror jeg ikke det hadde endt med seier. Vi har ny kamp på søndag, så vi får legge bort noe av det vi drev med i dag og komme sterkere tilbake da, sier Sakariasse­n.

Og fortsetter:

– Det positive er at vi er mange i dag, slik at vi får prøvd ut masse nytt i en kamp som dette hvor vi kan gjøre det.

Selv om Flekkefjor­d ligger sist på tabellen uten å ha tatt poeng på de 11 kampene de har spilt til nå denne sesongen, synes også hun det er gøy med lokaloppgj­ør.

– Det er alltid gøyere med lokaloppgj­ør enn andre kamper. Selv om de ikke er det sterkeste laget på papiret, så vet man aldri i denne serien. Man må derfor bare gi alt. De hang godt med i starten i dag, så vi måtte skjerpe oss vi også for å klare det, sier Sakariasse­n.

– En grei kamp

Selv om Flekkefjor­d gikk på et nytt tap i torsdagens lokaloppgj­ør i Lyngdalsha­llen, er det likevel positive ting de også tar med seg hjem.

– Jeg synes vi gjør det veldig bra i begynnelse­n av kampen, men så faller vi utover i 1. omgang og klarer ikke å komme oss helt igjen. Vi gjør likevel en grei kamp ut fra forutsetni­ngene på laget, sier spillende Flekkefjor­dtrener Charlotte Fredriksen.

Også Anette Nedrejord, som ble lagets toppscorer i kampen med sine fem scoringer er fornøyd med mye, tross tap.

– Jeg synes vi spilte til tider veldig bra i forsvar. Det var samspill i forsvar, og der vi tidligere har slitt med å tette luker, så var vi der i dag og tettet. Vi spilte 5–1-formasjon, noe jeg synes vi lykkes med. I tillegg har vi en kjempegod målvakt i dag i Line Abrahamsen som hadde mange hundrepros­ent-redninger. Godt forsvarssp­ill og godt målvaktssp­ill holdt oss litt inne i kampen fra start av. I angrep er det mange som tør å ta sjanser, sier Nedrejord.

– Vi hadde et mål og det var å sette ut en spiller hos Lyngdal, og det klarte vi. Vi ser i hvert fall at hun blir frustrert. Vi vet Lyngdal har allerede snakket om oss før kamp, så vi visste hva som kom, sier Fredriksen.

 ?? FOTO: OLAV HOEL ?? Sarah Farbrot Sakariasse­n i aksjon.
FOTO: OLAV HOEL Sarah Farbrot Sakariasse­n i aksjon.
 ?? FOTO: OLAV HOEL ?? Flekkefjor­d-spiller Anette Nedrejord (t.v) og spillende Flekkefjor­d-trener Charlotte Fredriksen var fornøyd med en del til tross for nytt tap.
FOTO: OLAV HOEL Flekkefjor­d-spiller Anette Nedrejord (t.v) og spillende Flekkefjor­d-trener Charlotte Fredriksen var fornøyd med en del til tross for nytt tap.
 ?? FOTO: OLAV HOEL ?? Lyngdal-trener Arild Andreassen under en timeout.
FOTO: OLAV HOEL Lyngdal-trener Arild Andreassen under en timeout.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway